Izvor: Kurir
10.09.2024 u 17:58
0

ILEGALNO PRODAVALI BELU TEHNIKU: Zgrnuli 720.000€! Oduzeto im pet kuća, stan, lokali, imanje

KIKINDA- D. N. (36), S. R. (35) i S. S. (54) iz Kikinde, policija je uhapsila zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i pranje novca.

Osumnjičeni su lišeni slobode po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, u koordinisanoj akciji Uprave kriminalističke policije – Službe za suzbijanje kriminala i Policijske uprave u Kikindi:

– Osumnjičeni se terete da su, od početka januara 2020. godine do danas, bez ovlašćenja za obavljanje trgovinske delatnosti, nabavljali i prodavali polovnu belu tehniku, alat i drugu robu, a potom taj nezakonito pribavljen novac koristili za kupovinu pokretne i nepokretne imovine.

Od osumnjičenih je privremeno oduzela imovinu čija se vrednost rocenjuje na više od 720.000 evra i to: stan u Novom Sadu, pet porodičnih kuća, šest pomoćnih objekata, poljoprivredno i građevinsko zemljište, sedam teretnih I dva putnička vozila, pet prikolica, kao i raznu tehničku robu I uređaje i oko 19.000 evra- saopštila je kikindska policija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter