Izvor: 24SEDAM
12.10.2024 u 21:45
0

KAVČANI U PANICI: Šef kažnjava za jednu stvar

Vođa "kavačkog klana" ne dozvolja da ga zovu "Žuti", kako se odazivao na početku karijere u kriminalu

Radomir Zvicer na početku kriminalne karijere, dok se ni u tragovima nije naziralo da će biti vođa “kavčana”, zloglasnog klana koji godinama stoji iza likvidacija u najkrvavijem balkanskom ratu mafije, imao je nadimak koji danas niko od njegovih saradnika ne sme da izgovori. Zvicer se odazivao na “Žuti”, što su dali „saborci“ verovatno zbog boje kose i brade.

Upravo je ovaj zabranjeni nadimak isplivao posle velike akcije crnogorske policije, koja je izvedena jula 2015. godine u Herceg Novom, Kotoru i Podgorici.Tada je uhapšen samo, sada pokojni “kavčanin” Vladimir Roganović iz Herceg Novog, a kuće su pretresene i Slobodanu Kašćelanu (u zatvoru u Spužu), Milanu Vujotiću (uhapšen zbog likvidacije Jovice Vukotića u Istanbulu) i Zviceru.

– U toku akcije kuća je pretresena i Kotoraninu Radoju Zviceru zvanom Žuti. Inspektori, međutim, nisu pronašli nedozvoljene predmete ni supstance – navela je kratko policija o budućem šefu “kavačkog klana”, a ovaj nadimak više nikada nije spomenut niti ga ima u “Skaj” prepiskama između „kavčana“.

U ovoj akciji, na kraju, bilo je najzanimljivije na pretresu u Pod­go­ri­ci.

– Ušli smo i u kuću Mi­la­na Vu­jo­ti­ća, kome se svaki trag gubi od pre me­sec da­na. U nje­go­vom domu u na­se­lju Ma­sli­ne, ži­vi mu su­pru­ga i tek ro­đe­no de­te, a obez­be­đu­ju je nje­go­vi pri­ja­te­lji. Je­dan od njih je pri­ve­den na in­for­ma­tiv­ni raz­go­vor i pu­šten je na­kon što je dao iz­ja­vu. Vu­jo­ti­će­va su­pru­ga ni­je mo­gla da kaže gde joj je muž tre­nut­no, a pri­li­kom pre­tre­sa ni­je od­u­zet ni­je­dan pred­met – sa­op­šte­no je iz MUP-a o Vujotiću (40), koji je godinama kasnije uhapšen u Turskoj zbog organizovanja likvidacije šefa “škaljaraca” Jovice Vukotića, 8. septembra 2022. u Istanbulu.

Spirala smrti oko Roganovića

Jedini uhapšeni u akciji bio je Vladimir Roganović. On je uz strica Nika i njegovih sinova Šćepana i Duška, bio vodeći član “kavačkog klana”, a najviše žrtava u ratu klanova je upravo iz ove familije.

  • Šćepan (37) je ubijen 13. februara 2020. kod Kanli kule u Herceg Novom;
  • Niko (66), začetnik porodičnog krimi-biznisa, ubijen je jula 2017. u neposrednoj blizini kuće u naselju Dubrava u Herceg Novom;
  • Duško je aprila 2017. ostao bez nogu nakon eksplozije;
  • Vladimir (34) je ubijen decembra 2019. u Beču i sa Duškom bio optužen za ubistvo Marka Vesnića, vođe navijača “delija”, ali je oslobođen. Duško je dobio osam godina zatvora.

Akcija iz 2015. godine pokrenuta je, kako je saopšteno, u cilju rasvetljavanja ubistva bivšeg poslanika Liberalnog saveza Crne Gore Saše Markovića, koji je u aprilu likvidiran u Budvi. Istraga je, takođe, prikupljala informacije i o podmetanju eks­plo­ziv­ne na­pra­ve pod automobil Mi­la­na Vu­jo­tića, kao i ubi­sta­va Go­ra­na Ra­do­ma­na (37), izrešetanog 15. aprila 2014. u garaži u Novom Be­o­gra­du.

Na kraju je policija i sumirala rezultate akcije. Zaplenjen je pištolj “CZ“, duga devetka, kalibra 9 milimetara, tri pancira, mobilni telefoni, više SIM kartica, nekoliko laptopova i kućni računar, više risivera za video-nadzor i drugi predmeti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter