Izvor:
30.05.2024 u 20:41
0

KO JE DEDA KOJI JE SA TINEJDŽERIMA OPLJAČKAO MENJAČNICU: Pikaso osuđivan 19 puta, poveo i sina u krađu? „ON JE STARA GARDA“

Vojo Đ. (72), koji se sumnjiči da je sa M. Đ. (19) i S. J. (23) u noći između 22. i 23. maja opljačkao menjačnicu u Borči iz koje su odneli oko 11.340.000 dinara u različitim valutama, poznat je po nadimku Pikaso i navodno je osuđivan već 19 puta!

– Jedan od uhapšenih mladića mu je sin, a i sa drugim je familijarno povezan. Inače Vojo Đ. je takozvana „stara garda“ pljačkaša i dobro je poznat po nadimku Pikaso. Kao mlađi, izvodio je navodno spektakularne pljačke – otkriva izvor Kurira.

Podsetimo, Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je danas saopštilo da su se Vojo Đ. i S. J. na saslušanju branili ćutanjem, dok je M. Đ. negirao izvršenje krivičnog dela teška krađa, koje im je stavljeno na teret.

– Sumnja se da su u toku noći najpre došli do zadnje strane menjačnice, podesnim predmetnom napravili otvor, kroz isti ušli u menjačnicu, odakle su oduzeli novac u navedenom iznosu – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Javni tužilac Prvog osvovnog javnog tužilaštva u Beogradu je nakon saslušanja osumnjičenih podneo predlog sudiji za prethodni postupak da se prema osumnjičenima M.Đ. (19) i S.J. (23) odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke, a da se prema osumnjičenom V.Đ. (72) odredi pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove krivičnog dela i osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati dokazni postupak uticajem na svedoke, kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

– U daljem toku istrage ovo tužilaštvo će izvesti sve raspoložive dokaze, biće izuzeti eventualni video zapisi sa sigurnosnih kamera koje su zabeležile kritični događaj, biće donete naredbe za sva potrebna veštačenja, ispitani oštećeni i eventualni svedoci očevici, nakon čega će biti doneta odluka o daljem postupanju – navodi se u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter