Izvor: KURIR.RS
16.09.2023 u 10:03
0

MEŠTANI LEŠTANA U STRAHU: „Odjeknulo je kao prošli put! Plašio sam se da je neko poginuo!“

Saobraćaj ispred fabrike firme „EDePro“ u Leštanima, gde je rano jutros došlo do eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva, sada je normalizovan. Jutros, kada se eksplozija dogodila, sa puta se video ogroman oblak dima kako kulja iz fabrike. Miris paljevine se još oseća na udaljenosti oko kilometar.

Prema prvim informacijama, za sada nema povređenih, a policija je unutar fabrike. 

Podsetimo, ovo je druga eksplozija za nepune dve godine, a prva se završila tragično kada su tri osobe poginule, a čak 16 je bilo povređeno.

PREGREJALO SE ULJE, EKSPLODIRALA MAŠINA: Prvi detalji eksplozije u Leštanima – izbegnuta veća tragedija!

Fabrka „Edepro“ proizvodi rakete za protivgradnu odbranu, a 2021. godine do eksplozije je došlo u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Ispred fabrike sada je mirno, dima nema, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci kako je to izgledalo neposredno posle eksplozije.

Meštani kažu, da to više nema smisla, da se ovakve eksplozije u istoj fabrici ponovo događaju.

– Prošli put su leteli delovi fabrike. Fabrika se otvorila nekoliko meseci nakon prošle eksplozije. U toj firmi radi dosta ljudi iz Leštana – ispričao je muškarac koji živi u blizini i dodao da ga je eksplozija digla iz kreveta i da se uplašio da je ponovo neko nastradao.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter