Izvor: Kurir
30.07.2024 u 18:36
0

NASILNIK I DALJE U BEKSTVU: D.D. se i dalje nalazi u bekstvu, a policija intenzivno traga za njim

Prema nezvaničnim informacijama ona je odbila i sigurnu kuću, kao i pomoć Centra za socijalni rad.

Žena D.K. koja je povređena u ponedeljak u stanu u beogradskom naselju Železnik, a koju je nožem u stomak ubo njen bivši partner D.D. (43) više puta je prijavljavala nasilje policiji, ali je od toga odistajala i odbijala je da svedoči protiv nasilnika.

D.D. se i dalje nalazi u bekstvu, a policija intenzivno traga za njim.

DROGIRAN I PIJAN ZA VOLANOM: „Naduvao“ više od četiri promila

Prema nezvaničnim informacijama ona je odbila i sigurnu kuću, kao i pomoć Centra za socijalni rad.

– Postoji istorija nasilja u njihovom odnosu koja traje godinama i državni organi su svaki put reagovali po prijavama, odlazili na lice mesta i pokušavali da uzmu njenu izjavu i uključe sve institucije koje nude pomoć ženama koje trpe nasilje. Međutim, nakon što ona prijavi policiji da je partner nasilan i policija izađe na lice mesta i uputi je u Urgentni centar, ona odustane od prijave i ne žali da svedoči protiv njega

– Od strane Drugog osnovnog javnom tužilaštva u Beogradu njemu su dva puta izricane mere zabrane prilaska žrtvi, ali mimo njene volje.

Kako saznajemo, njoj je ponuđena pomoć u Centru za socijalni rad, ali ona nikada nije otišla na razgovor.

– U Centru za socijalni rad se nije pojavila iako je imala zakazan razgovor kako bi se odredila vrsta pomoći koja joj je potrebna, a nakon toga ponuđeno joj je i da se skloni od nasilnika u Sigurnu kuću, ali ona to nije prihvatila – kaže naš sagovornik.

Napadač i žrtva su oboje zavisnici koji su na programu lečenja.

– On je često u alkoholisanom stanju i višestruki je osuđenik, ali je i ona, da li uz njega ili sama, imala problem sa alkoholom – kaže naš izvor.

Osim žene, da podsetimo, u ponedeljak je povređen i njen prijatelj (38) koji se u trenutku kad je napadač došao, bio sa njom u stanu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter