Izvor: KURIR
31.05.2024 u 14:18
0

OČEKUJE SE IZRUČENJE IZ SRBIJE! Suđenje Zviceru za planiranje likvidacija vođa škaljarskog klana ponovo odloženo

Suđenje Radoju Zviceru i njegovoj grupi za planiranje likvidacija vođe suprotstavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića, koje je trebalo da bude održano 30. maja u Višem sudu u Podgorici, ponovo je odloženo!

Kao razlog odlaganja glavnog pretresa navodi se taj što se očekuje da jedan od optuženih Srđan Jurišević, bude uskoro iz Srbije izručen Crnoj Gori.

Pored Srđana Juriševića, u inostranstvu je uhapšen i Darko Knežević, na čije se izručenje takođe čeka od francuskih vlasti, kako bi i on bio dostupan nadležnim organima Crne Gore. Knežević je podsetimo, uhapšen 23. novembra prošle godine, po poternici Interpola i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Pored Zvicera, Kneževića i Juriševića na optužnici su za pripadništvo kriminalnoj organizaciji su Milan Vujotić, Slobodan Kašćelan, Goran Vukčević, Igor Terzić, Danilo Bakić, Stevan Kraljević, Radovan Mujović, Vladan Lučić, Filip Knežević, Ratko Živković, Milutin Knežević, Miloš Jovanović, Milutin Čotar, Vladimir Vučković i Dejan Rutović.

Inače, zahvaljujući komunikacijama koje su kavčani razmenjivali preko Skaj aplikacije razotkriveni su planovi likvidacije istaknutih pripadnika škaljarskog klana.

– U optužnici se navodi da su u cilju realizacije kriminalnog plana okrivljeni Saša Dragojević i Radoje Živković, tokom 2020. i 2021. godine, podstreknuti sa umišljajem od organizatora kriminalne organizacije, optuženih Radoja Zvicera i Milana Vujotića na izvršenje krivičnog dela teško ubistvo na štetu oštećenog Jovana Vukotića – navodi se u optužnici, a prenose Vijesti.

Pored likvidacije Vukotića, planirano je i ubistvo Jovana Jovanovića, visokokotiranog pripadnika ove kriminalne organizacije, koji je slovio za bliskog saradnika pokojnog Vukotića. Međutim, Jovanoviću se svaki trag gubi 2020. godine, odnosno desetak meseci nakon što je izašao iz zatvora, dok je Jovan Vukotić ubijen 8. septembra 2022. godine u Istanbulu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter