Izvor: KURIR
15.08.2024 u 17:36
0

OTKRIVAMO KO JE DROGIRANI VOZAČ SMARTA SMRTI: Poznati zubar na kokainu izazvao nesreću na Karaburmi

Slobodan S. (35) kom je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu danas odredio pritvor do 30 dana zbog sumnje da je 13. avgusta kod Bogoslovije, pod dejstvom kokaina izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je nastradao Aleksandar M., a potom pobegao sa lica mesta je poznati beogradski zubar.

– Slobodan S. je doktor stomatologije i radi u jednoj privatnoj klinici u Beogradu – potvrdio je naš izvor.

Podsetimo, on je danas priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu, na kom je negirao krivicu i izneo svoju odbranu.

Pritvor mu je određen zbog uznemirenja javnosti kao i da u kratkom vremenskom periodu ne bi ponovio krivično delo.

Kako je saopšteno iz tužilaštva, on se sumnjiči da je ne pridržavajući odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i pod dejstvom psihoaktivinh supstanci izazvao saobraćajnu nezgodu u kojoj je nastradao 28-godišnji pešak, a potom je pobegao sa lica mesta.

POZNATI BEOGRADSKI ZUBAR DROGIRAN UBIO ALEKSANDRA NA PEŠAČKOM: Određen im pritvor

– Naredbom o sprovođenju istrage Slobodan S. se tereti za krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja u sticaju sa krivičnim delom nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi – saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Kako se navodi, postoje osnovi sumnje da se Slobodan S. 13. avgusta 2024. godine oko 23:15 časova, upravljajući svojim automobilom „smart“, kretao kolovozom ulice Dragoslava Srejovića iz pravca ulice Marijane Gregoran prema kružnom toku Bogoslovija, pa je dolaskom kod kućnog broja 8 prednjim desnim delom vozila udario, a zatim odbacio u desnu stranu van kolovoza, na zelenu površinu Aleksandra M., koji je prethodno prelazio kolovoz ulice Dragoslava Srejovića na obeleženom pešačkom prelazu.

– Slobodan S. je na taj način, kako se sumnja, postupio suprotno odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, jer prilazeći pešačkom prelazu, koji nije regulisan uređajima za davanje svetlosnih saobraćajnih znakova, niti znacima policijskih službenika, nije prilagodio brzinu vozila tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza i propusti pešaka koji je već stupio na pešački prelaz .

Takođe, kako se dodaje u saopštenju Višeg javnog tužilaštva, brzinu svog svog vozila nije prilagodio osobinama, stanju puta, vidljivosti i preglednosti i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim okolnostima može da vidi ili ima razloga da predvidi.

– Pored toga, upravljao je, vozilom pod dejstvom kokaina – potvrđeno je iz tužilaštva.

Aleksandar M. je usled udara automobila zadobio teške telesne povrede opasne po život od kojih je odmah i nastupila njegova smrt.

– Osumnjičeni je bio svestan mogućnosti nastupanja smrti, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći da spreči, nakon čega je bez zaustavljanja napustio lice mesta – saopšteno je danas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter