Izvor: ALO
18.06.2024 u 14:09
1

POČINJE SUĐENJE DEČACIMA KOJI SU UBILI ČOVEKA U PARKU Tri nedelje je prošlo od stravičnog zločina

Dvojici maloletnika N. Z. (17) i F. B. (16), koji su optuženi da su 26. maja u parku na Voždovcu ubili Đorđa Mijatovića, brata potpredsednika Vlade Federacije BiH Vojina Mijatovića, počeo je postupak pred Višim sudom u Beogradu.

Uhapšeni tinejdžeri terete se za krivično delo teško ubistvo.

Na današnjem pripremnom postupku treba da budu saslušani svedoci, a jedan od optuženih N. Z. u policiji je priznao delo koje mu se stavlja na teret, prenose mediji

Osumnjičeni se terete da su Đorđu Mijatoviću naneli teške telesne povrede od kojih je preminuo u bolnici, a njima za ovo krivično delo preti kazna do 10 godina maloletničkog zatvora.

NOVO SUĐENJE VELJI NEVOLJI Danas advokati iznose odbrane
Kako navodi izvor, N. Z. je u policiji priznao delo koje se maloletnicima stavlja na teret.

– Stariji je priznao ubistvo na saslušanju, pri određivanju pritvora, F. B. nije. U toku je izvođenje dokaza u pripremnom postupku – navodi izvor blizak slučaju.

Kobnog dana Đorđe Mijatović se sukobio sa maloletnim huliganima jer su maltretirali njegovog sina u parku ispred zgrade. Reč je o tinejdžerima koji su poznati po problematičnom ponašanju, a terete se da su Mijatoviću naneli šest udaraca u glavu, od kojiih je koban bio u slepoočnicu, od kojeg mu je pukla lobanja. On je potom zadobio epi napade, a preminuo je u bolnici.

Jedan od maloletnika, F. B. na saslušanju kod sudije za maloletnike Višeg suda u Beogradu ispričao je svoju verziju.

„Dečaka poznajemo odranije, tog popodneva smo mu dali novac da ode do prodavnice i kupi nam po vodu i čokoladicu. Posle izvesnog vremena on se vratio sa flašicama vode, ali bez čokolade. Tada smo mu uzeli loptu i nismo hteli da je vratimo. On je otrčao kući. Dečakov otac je onda izašao iz zgrade, prišao mi i počeo da se svađa, u stilu kakvo je to ponašanje, što mu uzimate loptu. Onda mi je udario šamar i krenuli smo da se bijemo. Kada smo pali, ja sam ustao i onda smo ga udarali nogama po glavi i telu“, ispričao je tinejdžer F. B. kod tužioca za maloletnike.

Maloletnički zatvor izriče se isključivo u izuzetnim slučajevima. U ostalim slučajevim uglavnom se izriču vaspitne mere i nalozi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POČINJE SUĐENJE DEČACIMA KOJI SU UBILI ČOVEKA U PARKU Tri nedelje je prošlo od stravičnog zločina”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter