Izvor: kurir
12.06.2024 u 16:27
0

POKUŠAO DA SILUJE STARICU (90), ONA PREMINULA: Pančevac osuđen na 18 godina zatvora, iz stana joj ukrao SLUŠALICU ZA TELEFON

Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu je osudio Stevana K. (63) sa poslednjim prebivalištem u Pančevu na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja.

– Optuženi je prvostepenom presudom oglašen krivim da je 2. avgusta prošle godine oko 15.00 časova u Pančevu, u naselju Strelište, u ul. Koste Trifkovića ušao u kuću u kojoj je sama živela oštećena (90), te je upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu tako što joj je na krevetu zadao više udaraca stisnutom pesnicom u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor, na koji način je oštećena zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminula 22. avgusta prošle godine u Opštoj bolnici u Pančevu – navodi se u saopštenju tužilaštva.

U presudi se, kako se dodaje, navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke „nokia“ i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući.

– Viši sud u Pančevu je produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo – dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter