Izvor: Kurir
30.08.2024 u 09:35
0

POKUŠAO JE DA POBEGNE OD OCA: Telo otkriveno kod perionice

Dejan Fazlija (25) iz Kruševca preminuo je nakon što ga je rođeni otac N.U. (50) izbo nasmrt, a potom izvršio samoubistvo. Njegova sahrana održaće se sutra od 14 časova na Novom groblju u Kruševcu, kada će porodica i prijatelji imati prilike da kažu poslednje zbogom mladom momku.

Dejan se prvo dan i po vodio kao nestao, kada je otkriveno njegovo telo kod jedne perionice u Kruševcu.

LANČANI SUDAR NA AUTO-PUTU KOD BATOČINE: Ima povređenih, saobraćaj u prekidu

– Gubi se trag od 26.8. od 23 od brata nestao povređen ako ga neko zna ili ga vidi molimo vas da nas kontaktirate na broj telefona ili da pozovete policiju u Kruševcu. Molio bih naše Kruševljane ako neko nešto sazna da nam javi – pisalo je u objavi na društvenim mrežama dok se tragalo za nesrećnim mladićem.

Pretpostavlja se da se mladić posvađao s ocem u kući, a nakon što ga je ovaj izbo nožem, Dejan je pobegao da se spase.

– Sakrio se kod perioice od nasilnog oca. Uvuko se u zabačen neki prolaz, tako da ga prolaznici nisu mogli videti, a kako rođaci nisu znali gde je, prijavili su policiji nestanak. Dejan je sa ranama pokušao da pobegne od oca, sa poslednjim atomima snage je bežao niz ulicu i kad je stigao do jedne perionice u gradu, verovatno više nije imao snage, tu se sakrio i iskrvario, policija ga je pronašla u lokvi krvi – kaže izvor i dodaje da su se otac i sin kobnog dana posvađali, navodno zbog toga što mladić nije želeo da razgovara sa ocem, koji je i ranije bio nasilan.

Dejanovo telo je pronašla policija, a kako smo ranije pisali, Dejana je otac izbo nožem u predelu srca.

Nakon ubistva, Dejanov otac se obesio u njihovoj kući, nedugo nakon svađe koja je prethodila tragičnom događaju.

Imao teško detinjstvo, presudio mu otac alkoholičar

– Uvek je bio nasmejan i veseo, uprkos ocu nasilniku i strašno teškom detinjstvu – piše u jednoj objavi i dodaje se:

– Kad biste zatvarali i lečili monstrume, ne biste mladost slali u grob.

Na društvenim mrežama su se ubrzo pojavili detalji iz života Dejana Fazlije i njegove porodice. Oni koji su ih poznavali ističu da je Dejanov otac, zbog sklonosti alkoholu, često bio nasilan, posebno prema supruzi. Nakon što su Dejanova braća rano zasnovala svoje porodice i napustila porodičnu kuću, u domu su ostali samo Dejan i njegovi roditelji, što je dodatno pogoršalo situaciju u porodici.

Radio dva posla da majci skupi novac za lečenje

Dejanova majka je pre tri meseca otišla u Austriju da čuva unuče. Nasilni muž joj je svakodnevno slao poruke i pretio da će je ubiti čim se domogne njene adrese. S druge strane, kako nije imao adresu u Beču na kojoj privremeno boravi njegova supruga, pritiskao je Dejana da otkrije gde mu se majka nalazi.

Ali, i Dejan je već izvesno vreme živeo na drugoj adresi. U tome su mu pomogle kolege sa jednog posla, a radio je na dva radna mesta kako bi majci skupio novac za lečenje. Majka mu je, naime, imala oftalmoloških problema, pa je Dejan prikupljao novac kako bi joj obezbedio odlazak na operaciju.

Prijavite nasilje

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da svaki vid nasilja u porodici prijave policiji besplatnim pozivom na broj telefona 0800 100 600 ili 192 koji su sve vreme dostupni (0-24h, besplatan poziv).

SOS telefoni Autonomni Ženski Centar – SOS telefon 0800-100-007, radnim danima 10-20h

ASTRA Akcija protiv trgovine ženama – SOS telefon 011 785-0000, 065 3347-817, dostupan 24h Evropski broj za nestalu decu 116-000

Incest trauma centar – SOS telefon 011 3441-737, 011 3861-332, dostupan 24h

Savetovalište protiv nasilja u porodici – SOS telefon i sigurna kuća 0800-011-011, besplatan poziv, radnim danima 10-19h 011 2769-466, radnim danima 10-19h 062 304-560, noću 19-10h SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“.

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar