Izvor: Kurir
15.10.2024 u 13:02
0

PRONAĐEN SIGNAL SA MOBILNOG TELEFONA ŽRTVE: FBI došao do ključnih dokaza o nestanku „srpske snajke“

Španski istražitelji i istražitelji FBI doputovali su u Srbiju kako bi pokušali da pronađu nove tragove

Suđenje Davidu Kneževiću, suprugu nestale Ane Knežević, Amerikanke kolumbijskog porekla koja je nestala u februaru ove godine u Španiji, biće nastavljeno u januaru 2025. godine iako je prvobitno bilo planirano za oktobar.

IZGUBILI SMO SVETLO U NAŠIM ŽIVOTIMA: Ovo je Crnogorac koji je poginuo sa devojkom u Njujorku

Vlasti i dalje nisu pronašle telo žene, a jedini novi trag jeste signal sa mobilnog telefona koji je u danima nestanka koristio David Knežević.

Jedan od tih signala sugerisao je da je Knežević mogao da odloži posmrtne ostatke u Italiji.

Portparol porodice nestale žene u Španiji, Hoakin Amils, predsednik udruženja SOS Desaparecidos, objasnio je da ove istrage u Italiji su bazirane na praćenje signala mobilnog telefona muža koji pokazuje da je skrenuo sa rute izvan Sjedinjenih Država u oblasti severne Italije, piše Telesinko.

Za taj deo italijanske rute bilo je potrebno skoro 27 sati da se završi, dok bi inače trebalo oko osam sati. Ova vremenska razlika je ono što drži istražitelje i dalje pri pomisli da je Anino telo sakriveno negde u severnoj Italiji.

Španski istražitelji u Srbiji

Španski istražitelji i istražitelji FBI koji su doputovali u Srbiju kako bi pokušali da pronađu nove tragove o tome gde se nalazi telo Ane Knežević, za čiju se otmicu sumnjiči njen suprug, Beograđanin David Knežević, saslušali su sedam svedoka.

Kako se nezvanično saznaje od izvora bliskog istrazi, FBI je najavio da će Višem javnom tužilaštvu u Beogradu uputiti još jednu zamolnicu za još radnji u našoj zemlji, koje su povezane sa slučajem nestanka Ane Knežević.

Uhapšen muž

Podsetimo, Davida Kneževića su po povratku iz Srbije uhapsili su agenti FBI i od tada je u pritvoru bez prava na kauciju. David je uhapšen zbog navodne umešanosti u otmicu i nestanak svoje supruge.

Ana Knežević, nestala je u Madridu početkom februara, a u to vreme je bila rastavljena sa mužem i prošli su jako sporan razvod nakon 13 godina braka. Par je vodio kompaniju za kompjutersku podršku na Floridi.

Španske vlasti objavile su snimak ranije ove godine na kojem se vidi kako David Knežević navodno kupuje lepljivu traku i boju u spreju u gvožđari u Madridu. Samo nekoliko sati kasnije, viđen je kako sprejom farba nadzornu kameru u stanu svoje otuđene supruge, saopštila je policija.

Agenti FBI i španska nacionalna policija istražuju, a navodno su umešane i agencije za sprovođenje zakona u Srbiji i Kolumbiji, odakle je Ana Kneževič Henao.

Advokati Davida Kneževića izneli su dokaze koji tvrde da postoji odsustvo krvi u Aninom stanu što dokazuje da nije bilo borbe između para pre nestanka Kneževićke. Zbog toga, on bi trebalo da bude pušten na slobodu uz kauciju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter