Izvor: KURIR
30.06.2024 u 10:43
0

REKONSTRUISANO KRETANJE VEHABIJE Policija otkrila šta je radio pre napada u Beogradu: Ovo su bile potencijalne mete

Miloš Žujović, vehabija koji je juče izvršio teroristički napad u Beogradu, stigao je u prestonicu autobusom iz Mladenovca, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Policija je rekonstruisala kretanje Žujovića pre napada na žandarma Miloša Jevremovića koji je radio na obezbeđivanju zgrade ambasade Izraela.

Kako je rekao ministar unutrašnjih poslova, Žujović je u Beograd stigao autobusom iz Mladenovca.

– Prvo je išao po gradu, pa do Singoge. Pošto je tamo bila policija nastavio je dalje i došao do ambasade Izraela u Beogradu. Iz toga je jasno šta su bile glavne i moguće mete – rekao je Ivica Dačić.

Kako su juče saopštili zvaničnici, Žujović je poreklom iz Mladenovca, ali je pre izvesnog vremena promenio veru. Sa suprugom albanskog porekla promenio je prebivalište i preselio se u Novi Pazar, gde je prema izjavama košija koje su ga poznavale, radio kao dostavljač hrane.

TERORISTIČKI NAPAD TREBAO NA KNEZ MIHAJLOVOJ DA BUDE! PLANIRAO KAMIONOM NA PEŠAKE: Ovo je drugi uhapšeni terorista – napad sprečen u poslednji čas

 

Kako su izjavile komšije, oni poslednjih dana nisu bili u stanu u Novom Pazaru u kojem su živeli.

Srpske službe aktivno tragaju za suprugom Miloša Žujovića. Prema operativnim saznanjima ona je pre nekoliko dana napustila Srbiju i veruje se da se trenutno nalazi u Crnoj Gori. MUP Srbije kontaktirao je MUP Crne Gore.

Samostrel kupio u Zemunu

Samostrel kojim je izvršio teroristički čin Miloš Žujović kupio je za 6.900 dinara u jednoj prodavnici u Zemunu, samo dan pre nego što je izvršio napad. To je saopštio ministar Ivica Dačić.

Za kupovinu ovog oružja nije potrebna dozvola policije, s obzirom da spada u D kategoriju oružja.

Ministar Dačić poručio je da zakon koji to reguliše mora hitno da se promeni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter