Izvor: Kurir
01.06.2024 u 11:22
0

SA KIM SE RADOVATI, KOGA NA NOVOM POČETKU BODRITI?

Jučerašnji dan bio je posebno težak za roditelje dece Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, koja su brutalno i zverski ubijena 3. maja prošle godine, nakon što je u njih pucao njihov školski drug. Još jedna rana neutešnim roditeljima bio je i dan kada bi njihova deca, da su živa, trebalo da proslave kraj osmogodišnjeg školovanja.

Da su živi, trebalo je juče zajedno sa svojim drugarima da se raduju, nose majice koje bi jedni drugima potpisali, da se smeju, plaču i uživaju uz muziku, ali oni to nisu doživeli zbog jednog dečaka, tada trinaestogodišnjeg učenika njihove škole koji je zverski bez ikakvog razloga pucao u njih. Ovaj dan pogodio je majku ubijene Eme Kobiljski, Ninu, koja se tim povodom oglasila na svom Fejsbuku uz potresne reči. Takođe, ovu objavu pratio je crtež koji simbolizuje Emu koja je anđeo.

ADA POKUŠAVA DA ODNESE ŽIVOTE: Maturan u alkoholisanom stanju uskočio u Savsko jezero, policija ga spasila

– Završi se i 8. razred…. Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmeravati? – napisala je Nina Kobiljski, a potom dodala:

– Koga sa ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvek ih voleti i ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti…Zauvek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan.

facebook screenshot

Inače, šetnja maturanata osnovnih škola sa Vračara pod nazivom „Defile malih maturanata“ održana je juče od 11 časova, a tom prilikom učenici su odali počast tragično stradalim drugarima u OŠ „Vladislav Ribnikar“.

Maturanti obučeni u majice u bojama svoje škole šetali su od Trga kod Beogrdaskog dramskog pozorišta, preko Mileševske ulice, pa su niz nastavili ulicama Petrogradskom i Njegoševom. Osmaci su u pratnji svojih direktora i nastavnika odali počast stradalima u vračarskoj školi. Scene ispred škole bile su potresne – kolona đaka mirno je čekala u redu da oda počast stradalim drugarima, suze, zagrljaji, pognute glave i cveće u rukama bili su prizor pored kog bi i kamen zaplakao.

Da podsetimo, u krvavom piru tog 3. maja prošle godine nešto posle 8 sati tada trinaestogodišnji dečak iz očevih pištolja počinio je nezapamćeni maskar u svojoj školi. U masakru ubijeni su Ema Kobiljski, Andrija Čikić, Katarina Martinović, Angelina Aćimović, Mara Anđelković, Sofija Negić, Adriana Dukić, Bojana Asović, Ana Božović i čuvar škole Dragan Vlahović koji je ujedno i bio prva žrtva dečaka ubice. U krvopoliću teško je povređeno petoro žrtava, među kojima je i nastavnica istorije Tatjana Stevanović.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter