Izvor: Kurir
29.08.2024 u 15:29
0

ŠIFROVANE PORUKE ZA BELIVUKA PREKO RADIJA: Pripadnici njegovog i vračarskog klana poslali stotine objava za nekoliko sati!

Vođa zloglasne kriminalne grupe koji je optužen za 11 ubistava u Srbiji, Veljko Belivuk (39), sinoć je dobio nekoliko stotina poruka preko jedne beogradske radio stanice, a najveći broj njih uputio mu je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je i sam u pritvoru zbog optužbi da je bio pripadnik takozvanog vračarskog klana.

Kačarević se, inače, tereti da je učestvovao u ubistvu Aleksandra Šarca. Podsetimo, prema optužnici Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Kačarević je pripadnicima kriminalne grupe čiji je član bio javljao kretanje pokojnog Šarca, davao informacije o njegovom kretanju, a za to dobio 6.000 evra.

DEVOJČICU IZ RUSIJE UDARIO AUTO: Na pešačkom prelazu na Voždovcu

Tokom suđenja, on je negirao krivicu, a kako na toj optužnici nije Belivuk nije govorio o tome da li ga poznaje ili ne.

Cena poruke 600 dinara

Na zvaničnom sajtu radio stanice na kojoj se redovno emituju poruke, navedeno je da je cena jedne 600 dinara.

– Emisija „SMS žurka“, u kojoj se poruke puštaju uz pesme svake večeri se emituje od 20 sati – navedeno je na sajtu radio stanice uz objašnjenje da „tekst poruke može biti korigovan u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima i ostalim pozitivnim propisima“.

Belivuk je, podsetimo, u pritvoru od 4. februara 2021. godine, a juče mu je treći rođendan koji „slavi“ iza rešetaka.

– Sinoć, do kasno u noć na jednoj beogradskoj radio stanici koja je godinama unazad poznata po tome da se preko nje svake večeri šalju poruke pritvorenicima, čitane su poruke upućene Belivuku. Osim poruka kojima su mu uglavnom želeli sreću i da sledeći rođendan dočeka na slobodi, poručivane su i različite pesme, uglavnom narodne muzike. Gotovo u svakoj poruci je bilo navedeno „brate Veljko“ –

Vođi klana koji se tereti da je ubijao, mleo žrtve, a potom ih bacao u Dunav u Ritopeku, sreću su poželeli i saoptuženi vođa klana Marko Miljković sa suprugom Tanjom, a u poruci su mu se takođe obratili sa „brate“, zatim „prijatelji sa Vračara“, Giba, Kubi, Luka C., Kovač.

Inače, optužnicom protiv takozvanog vračarskog klana, koji su predvodili odbegli Nikola Vušović zvani Džoni sa Vračara i Radoje Zvicer, obuhvaćeni su Luka Cerović, Vladimir Kovačević zvani Kovač, dok je Dušan Jovanović zvani Giba osumnjičen za ubistvo „škaljaraca“ Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu. Podsetimo, na optužnici za ubistvo „škaljarca“ na Krfu, kao i vođa tog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini, obuhvaćen je i Belivuk.

– Bratu Veljku srećan rođendan, da sledeći proslavimo zajedno, drugovi iz Krnjače – glasila je jedna od poruka.

Pripadnici kriminalnih grupa, u porukama u kojima su čestitati rođendan Belivuku, pozdravljali su i Marka Miljkovića. Na takozvani „zatvorski radio“ vođi klana su stigle i čestitke potpisane sa Šejić, Seki, Buda, Buđa, Đurić, Karapandža, Grek, Drakula.

– Voli te brat Karapandža – glasila je jedna od poruka.

Inače, optuženi pripadnik Belivukovog klana Boris Karapandžić brani se sa slobode, kao i Aleksa Šejić. Optužnicom su obuhvaćen i Nemanja Đurić, Vladimir Grek, braća Miloš i Marko Budimir.

– Ovaj radio godinama unazad, od 20 sati uveče ima emisiju u kojoj se emituju poruke i pesme. Najčešće se upravo šalju pritvorenicima i opšte je poznato da oni u ćelijama slušaju gotovo samo tu stanicu. Interesantno je da je ovog puta veliki broj poruka stigao od ljudi koji su, takođe iza rešetaka i to u istoj zgradi u kojoj i Belivuk. Najverovatnije je u njihovo ime slao neko drugi – objašnjava sagovornik Kurira. Prema njegovim rečima, ovaj radio i slanje poruka preko njega, nije tajna ni za policiju koja pažljivo prati poruke. Jedna od pesama koja je poručena sinoć, bila je i Bajagin hit „Moji su drugovi“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter