Izvor: N1
31.05.2024 u 16:22
0

SLEDEĆE ROČIŠTE U SREDU: Iznete završne reči na suđenju rođacima Uroša Blažića, sudija naložila da se pribave novi dokazi

Tužalac i odbrana izneli su u Višem sudu u Kragujevcu završne reči na suđenju Goranu Gavriloviću (50) i Borisu Gavriloviću (20), ujaku i rođaku Uroša Blažića koji je počinio masakr u mestima Dubona i Malo Orašje, za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Glavni pretres započeo je sa zakašnjenjem zbog lažne dojave o podmetnutoj bombi, nakon čega je sudija, kada su se za to stvorili uslovi, održala glavni pretres.

„Nakon iznetih završnih reči učesnika u postupku, sudija je odlučila da se glavni pretres nastavi radi izvođenja još nekih dokaza“, rekla je za  PR Višeg suda u Kragujevcu.

Sledeće ročište, treće po redu, zakazano je za 19. jun. Tada bi trebalo da sudija odredi datum kada će biti izrečene presude ujaku i bratu od ujaka optuženog Uroša Blažića.

Podsetimo, Goran i Boris Gavrilović terete se za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena zatvorska kazna u trajanju od dve do 12 godina.

Glavni pretres, na kome su izvođeni dokazi, održan je 27. maja u Višem sudu u Kragujevcu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter