Izvor: KURIR
06.06.2024 u 21:37
0

SLUČAJ DANKE ILIĆ NAJMISTERIOZNIJI U SRBIJI?Već mesecima nema istine o devojčići!

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je 26. marta, a ovaj slučaj postao je najmisteriozniji ikada u Srbiji, pogotovo nakon odbrane jednog od osumnjičenih za njeno ubistvo, Srđana Jankovića (50), koja je dijametralno suprotna iskazu Dejana Dragijevića (50) koji se tereti za isto krivično delo.

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je 26. marta, a ovaj slučaj postao je najmisteriozniji ikada u Srbiji, pogotovo nakon odbrane jednog od osumnjičenih za njeno ubistvo, Srđana Jankovića (50), koja je dijametralno suprotna iskazu Dejana Dragijevića (50) koji se tereti za isto krivično delo.

PORODIČNI MASKAR U KNJAŽEVCU: Sin ubio OCA, BABU I DEDU iz puške!

 

Pored različitih iskaza osumnjičenih, misteriju produbljuje i to što telo devojčice još uvek nije pronađeno, očevidaca samog zločina nema, a deo urađene DNK analize pokazao je da detetovih bioloških tragova nema u automobilu kojim je ona prvo, kako se sumnja, udarena, pa je potom ubačena unutra i odvezena na deponiju gde je telo bačeno.

– Za istražitelje je vrlo izazovno da prikupe dokaze. Iako je jedan od uhapšenih, Dejan Dragijević, priznao zločin i na saslušanju u tužilaštvu ga detaljno opisao, njegov kolega i drugi osumnjičeni negira sve i tvrdi da oni devojčicu nisu ni videli. Istragu otežava i to što dirketnih očevidaca zločina nema. Naime, u tužilaštvu je ispritan 21 svedok, ali niko od njih nema saznanja o tome šta se dogodilo Danki, jer niko od njih nije video sam čin ubistva ili bacanja tela – kaže naš izvor i dodaje da su svedoci u tužilaštvu uglavnom govorili o tome gde su i kada kobnog dana, ali i nakon toga, videli osumnjičene.

Pojedini su govorili o tome gde su i u koje vreme 26. marta videli Danku Ilić.

– Nade su se polagale i u snimke sa sigurnosnih kamera, ali kamere su, prema do sada dostupnim informacijama, zabeležile kretanje automobila u kom su bili Janković i Dragijević, ali ni jedna nije snimila sam momenat udaranja devojčice kolima i njeno unošenje u vozilo, niti iznošenje iz njega – kaže izvor.

Kako dalje objašnjava, ono što još baca veo tajne na slučaj jeste veštačenje bioloških tragova iz automobila.

– U Više javno tužilaštvo u Zaječaru koje vodi istagu pristigao je dao DNK analiza tragova izuzetih iz vozila kojima je Danka udarena i kojima je prevezena do deponije, kako se sumnja, ali nije bilo poklapanja sa biološkim tragovima devojčice. Drugi deo DNK analize još nije stigao u tužilaštvo i moguće je da će među tim tragovima biti poklapanja. U toku je i analiza dlake bez korena koja je pronađena u automobilu i ukoliko se potvrdi da je to Dankina vlas, onda će to biti jedan od značajnijih dokaza za istragu – kaže izvor.

Istražitelje najviše zbunjuje to što tela devojčice nema.

– Iako je Dragijević priznao da je Janković službenim kolima JKP „Vodovod“, gde su obojica radila, udario Danku na putu u Banjskom polju, a da ju je on potom uneo u auto i stavio na zadnje sedište, pa lično zadavio, ne želi da otkrije gde je telo bačeno. Dragijević je navodno priznao i da je telo prvo bačeno na deponiju, a da ga je potom 28. marta sa svojim ocem i bratom premestio na drugu lokaciju. Dosta zbunjuje to što je on priznao sve osim gde se telo nalazi – kaže izvor.

Podsetimo, policija je uhapsila i Dragijevićevog oca Radoslava i brata Dalibora zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo. Međutim, ni oni nisu rekli gde je telo, tvrdeći da ne znaju. Radoslav je 29. maja pušten iz pritvora, dok je Dalibor preminio u policijskoj stanici, nekoliko sati posle privođenja.

Dve smrti

Preminuli brat i majka

Posle hapšenja Dejana Dragijevića, dogodile su se dve smrti u njegovoj porodici. Najpre je u policiji umro njegov brat Dalibor, a istragu o tom slučaju preuzelo je Više javno tužilaštvo u Nišu koje utvrđuje da li je preminuo nasilnom smrću, odnosno da li su inspektiri koji su ga ispitivali prekoračili svoja ovlašćenja i upotrebili prekomernu silu. Samo 40 dana kasnije, dok je pila kafu u komšiluku, iznenada je preminula Svetlana Dragijević, Dejanova majka.

1. Direktnih očevidaca ubistva nema

2. Kamere nisu snimile sam čin ubistva

3. Osumnjičeni promenio iskaz

4. Tela Danke Ilić nema

5. Među pristiglim DNK analizama nema devojčicinog traga

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter