Izvor: KURIR
30.05.2024 u 11:26
0

„SVE ĆE SE SAZNATI SLEDEĆE NEDELJE“ Oglasio se advokat osumnjičenog za Dankino ubistvo, SRĐAN VIŠE OD MESEC DANA SPREMAO ODBRANU!

Srđan Janković (50), osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić iz Bora, do sada se branio ćutanjem, međutim, kako je za Kurir istakao Živadin Bogdanović, advokat Jankovića, sve će se detaljnije saznati u toku sledeće nedelje!

– Još uvek se ne zna tačno kada će Srđan Janković izneti odbranu u tužilaštvu, međutim, sve će se saznati u toku sledeće nedelje. Za sada toliko mogu da kažem – poručio je Jankovićev branilac.

Drugoosumnjičeni za Dankino ubistvo se, podsetimo, u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru branio ćutanjem sve ovo vreme, međutim, prema saznanjima Kurira, a i kako je ranije naš list pisao, još 17. aprila došlo je do znajčajnog preokreta kada je poručio da će sve ispričati nadležnima.

On je još tada otkazao punomoćje svom tadašnjem advokatu, kog je imao posle hapšenja, i zatražio je drugog pravnog zastupnika.

– Srđan Janković je bio nezadovoljan načinom branjenja njegovog tadašnjeg advokata, pa je zatražio novog. To nas je iznenadilo i dalo nam do znanja da on želi da promeni način svoje odbrane. On se branio ćutanjem u tužilaštvu, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, ali je onda rešio da ipak iznese odbranu – rečeno je za Kurir ranije iz tužilaštva.

Prema rečima nadležnih, pre nego što je Jankoviću dodeljen drugi branilac, jasno je bilo da će ga zbog cele situacije savetovati da ispriča sve što zna, pa pretpostavljamo da je upravo to sada bio jedan od osnovnih saveta od strane drugog Jankovićevog advokata.

– Apsolutno svaki advokat bi ga i savetovao da prestane odbranu ćutanjem, pogotovo imajući u vidu to što je Dragijević već priznao delo i time Srđana Jankovića oslobodio sumnje da je on direktni ubica devojčice – kaže izvor za Kurir i dodaje da je i bilo pitanje trenutka kada će doći do ovoga da se Janković oglasi i zatraži da svoju odbranu konačno iznese pred tužilaštvom.

– Očekuje se da će se ubrzo znati datum i vreme kada će se Srđan Janković naći pred Višem javnim tužilaštvom u Zaječaru, a nadamo se da će njegovo saslušanje doneti odgovore na mnoga pitanja, pa samim tim postoji mogućnost da se otkrije gde je telo malene Danke Ilić – kaže izvor Kurira.

Podsećanja radi, Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju, gde je iz Bora došla sa mamom i starijim bratom. Za taj zločin su osumnjičeni Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, obojica radnici JKP „Vodovod“ Bor, koji su u pritvoru. Dejanov otac, Radoslav Dragijević (73) uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu da premesti telo devojčice koju je prethodno, po sopstvenom priznanju, udavio rukama. Tada je uhapšen i Dejanov brat, Dalibor (40), koji je samo dan kasnije preminuo u prostorijama PU Bor.

– Ja i dalje ne mogu da poverujem da oni stoje iza toga, stvarno ne mogu, ali verujte mi više i sam sebi ne mogu da verujem, kako ja da znam šta su moji sinovi radili i da li su umešani? Iskreno da kažem, ja sve mislim da je ovo nameštaljka, neko nam je sve ovo namestio, ali sad je gotovo – kroz plač je govorio Radoslav, nakon čega je dodao da je bio i podvrgnut poligrafskom testiranju, koje je, kako kaže, pao!

– Ispitivali su me, išao sam na poligraf, prvi put sam pao na poligrafu, ali pitali su me svakakva glupa pitanja, od toga da li sam ja kopao u pola noći i premeštao telo do onog gde je to dete, ali šta ja da kažem kad ništa ne znam. Ja sam bolestan, takoreći jednom nogom u grobu, ja i kod kuće ne mogu ništa da kopam, kamoli da idem u pola noći i kopam zbog tako nečega

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter