Izvor: kurir
09.07.2024 u 15:07
0

UHAPŠEN KOMANDIR U CZ-u: Poznatom pritvoreniku pokušao da unese TRI TELEFONA

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP RS uhapsili su komandira u Okružnom zatvoru u Beogradu Krisitana T. zbog sumnje da je pokušao da unese tri mobilna telefona za jednog pritvorenika.

– Osumnjičenom se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja. Određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden u tužilaštvo na saslušanje – potvrđeno je iz tužilaštva.

Kako nezvanično saznajemo, stražar je navodno telefone pokušao da „prošvercuje“ uz paket koji je stigao pritvoreniku.

– Telefone je praktično uneo do bloka u kom je pritvorenik kom je planirao da dostavi telefone. Reč je o osumnjičenom za pokušaj ubistva, koji je po poternici Srbije bio uhapšen u Crnoj Gori, a potom izručen našoj državi – otkriva izvor.

Kako saznajemo, kolege Kristijana T. posumnjale su i kod njega pronašle telefone.

Inače u CZ-u u Bačvanskoj ulici borave gotovo svi pritvoreni za teška krivična dela, uključujući ubistva, otmice, trgovinu drogom protiv kojih se postupak vodi pred sudovima i tužilaštvima u Beogradau. U ovoj ustanovi u pritvoru su i pojedini pripadnici kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i nekoliko članova „vračarskog klana“, koji su prema optužnici organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana.

Prema rečima izvora Kurira, još uvek se prikupljaju dokazi po čijem je nalogu uneo strogo zabranjene telefone u pritvor, ali i da li je za to dobio novac.

– Sigurno je da svi telefoni nisu bili namenjeni samo jednom pritovreniku. Istraga je u toku – dodaje naš sagovornik.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter