Izvor: 24 sedam
08.08.2024 u 16:48
0

UHAPŠENI ZBOG PREVARE: Pokušali da prevare kupca stana za 35.000 evra

Falsifikovanu dokumentaciju su dostavili na uvid oštećenom i njegovom advokatu, dovodeći ih u zabludu da se radi o verodostojnom punomoćju vlasnika stana

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu pritvor do 30 dana prema četvorici osumnjičenih koji su pokušali da prevare oštećeno lice i nagovore ga da zaključi ugovor na svoju štetu u iznosu od 35.000 evra.

– Dana 06.08.2024. godine po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje u trajanju od 48 sati prema četiri lica zbog sumnje da su kao saizvršioci izvršili krivično delo Prevara u pokušaju i krivično delo su izvršili na taj način što su oštećenog doveli u zabludu i pokušali da ga prezentovanjem lažne dokumentacije navedu da zaključi ugovor i svoju štetu isplati kupoprodajnu cenu od 35.000 eura – navodi se u saopštenju nadležnog tužilaštva.

Naime, osumnjičeni Z.N. S.K. N.T. S.S. su pribavili lažnu ispravu – Specijalno punomoćje na nemačkom jeziku overeno u Beču, sa overenim prevodom na srpski jezik, kojim vlasnik stana broj 03 u niskom prizemlju zgrade na teritoriji opštine Palilula ovlašćuje osumnjičenog Z.N. da u njegovo ime može izvršiti prodaju stana. Zatim su stan ponudili na prodaju oštećenom, ali su mu tom prilikom prezentovali fotografije drugog stana, stana broj 3, koji se nalazi u prizemlju iste zgrade a koji je u javnoj svojini u vlasništvu Grada Beograda u čiji posed su prethodno neovlašćeno ušli.

Falsifikovanu dokumentaciju su dostavili na uvid oštećenom i njegovom advokatu, dovodeći ih u zabludu da se radi o verodostojnom punomoćju vlasnika stana, koji su se saglasili da postoje uslovi da ugovor o kupoprodaji bude zaključen, te su zakazali overu ugovora kod javnog beležnika, nakon čega su lišeni slobode.

Osumnjičeni su saslušani dana 08.08.2024. godine pred postupajućim javnim tužiocem kojom prilikom je Z.N. iskoristio zakonsko pravo i branio se ćutanjem, dok su S.K. N.T. i S.S. izneli svoju odbranu, negirajući da su znali da radnjama koje su preduzeli vrše krivično delo. Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo da Prvi osnovni sud u Beogradu odredi pritvor prema svakom osumnjičenom u trajanju od 30 dana, budući da osobite okolnosti ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Tužilaštvo će u daljem postupku ispitati oštećenog i svedoke, pribaviti sve relevantne podatke, izvršiti uvid u materijalne dokaze i sprovesti dokazne radnje radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja, nakon čega će biti doneta odluka u predmetu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter