Izvor: HappyBSC
12.12.2021 u 18:45
0

ANA BRNABIĆ NA OTVARANJU DRUGE FAZE NAUČNO TEHNOLOŠKOG PARKA U NOVOM SADU(FTO)

Premijerka, Ana Brnabić prisustvovala je otvaranju Naučno tehnološkog parka Novi Sad. Danas je otvorena i druga faza. Tom prilikom je rekla: 

-Danas smo otvorili i drugu fazu Naučno tehnološkog parka Novi Sad. Od sutra, u ovom velelepnom prostoru će pored @ftn_ns , biti i dva instituta, devet tehnološko razvojnih kompanija i devet startap firmi. Imala sam i priliku da upoznam istraživače @ai.institute.serbia , od kojih se većina vratila iz inostranstva da radi na državnom institutu u Srbiji. Upravo to je jedan od pokazatelja koliko se Srbija menja.

Imala sam priliku i da obiđem radove na izgradnji zgrade @biosense_institute , koji će biti evropski centar izvrsnosti u digitalnoj poljoprivredi. Završetkom nove zgrade, za nešto više od godinu dana, Novi Sad i Srbija dodatno će unaprediti svoju naučnu infrastrukturu i naši poljoprivrednici će dobiti sistemsku podršku. Verujem da će taj ekosistem biti jedan od najsnažnijih u Evropi, oslonac naše privrede i na ponos svim našim građanima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter