Izvor:
06.05.2019 u 13:00
0

OPERA SANKT PETERBURGA U BEOGRADU: Publika će moći da pogleda predstavu „Lovci bisera“ i „Fausta“ u režiji Jurija Aleksandrova!

Opera Sankt-Peterburga, jedno od najboljih i najnagrađivanijih muzičkih pozorišta u Rusiji i van njenih granica, gostovaće 8. maja u Narodnom pozorištu u Beogradu, a dva dana kasnije i na sceni Opere i teatra "Madlenianum“, najavljeno je danas na konferenciji za medije u NP.

U Narodnom pozorištu, publika će moći da pogleda predstavu "Lovci bisera" Žorža Bizea, a u "Madlenianumu", u istom terminu, "Fausta" Šarla Gunoa, obe u režiji nacionalnog umetnika Jurija Aleksandrova.

Pomenuti naslovi, biće izvedeni u okviru turneje Opere Sankt-Peterburga, a povodom 150 godina Narodnog pozorišta u Beogradu i dve decenije Opere i teatra "Madlenianum".

Osnivač i stalni umetnički rukovodilac teatra, nacionalni umetnik Rusije Jurij Aleksandrov, poznat je po svojim kreativnim eksperimentima i neočekivanim rediteljskim rešenjima.

Prema njegovim rečima posebno je uzbuđen jer se ponovo našao u Srbiji.

Meni su boravak u Beogradu i veliko prijateljstvo između Srbije i Rusije jako važni. Izuzetna mi je čast što smo u Srbiji 9. maja za vreme našeg važnog praznika Dana pobede. Madlenianum je posebno mesto. Mlado pozorište sa izuzetnim menadžmentom i talentovanim umetnicima na sceni – kazao je Aleksandrov i dodao da je za njega bio poseban izazov da sazna nešto više o Narodnom pozorištu.

Narodno pozorište je veoma slično našem teatru u Sankt Peterburgu…Ovde se osećamo kao kod kuće. Kada sam izašao na scenu shvatio sam da je taj prostor jako sličan sceni u našem pozorištu – kazao je Aleksandrov.

On najavljuje da će Opera Sankt-Peterburga, "Lovcima bisera" oduševiti gledaoce ne samo sjajnim izvođačima u glavnim ulogama, već i koloritnim dekoracijama i kostimima.

Za naše predstavljanje u Beogradu izabrali smo opere koje su dijamentralno različite. "Lovci bisera" su postavljeni i režirani u klasičnom stilu sa veoma zanimljivim kostimima i scenografijom koja će oduševiti publiku u Beogradu. Publika će se bukvalno naći u bajkovitom svetu. Sa druge strane "Faust" je eksperimentalna režija postavljena u drugačijem stilu. Publika u Srbiji će imati prilike da čuje muziku koja se obično ne izvodi u operi "Faust". Biće to ekskluzivna prilika za sve u Beogradu da vide drugačijeg "Fausta" – kazao je Aleksandrov i dodao da je izuzetno zahvalan rukovodstvima oba pozorišta u Beogradu sa kojima je u jako kratkom roku dogovorio sve detalje gostovanja Opere Sankt Peterburga.

Nadam se da će nam oba beogradska pozorišta uzvratiti posetu na radost publike u Sankt Peterburgu – poručio je Aleksandrov.

Izvor: Tanjug
Foto: operatheatremadlenianum.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter