Izvor: HappyBSC
14.07.2020 u 09:42
0

OVO MORATE ZNATI Koliko često trebate prati flašicu s vodom i kako je najbolje dezinfikovati

Flaša za vodu, koja se koristi svaki dan, leglo je bakterija. Posebno je opasan deo iz kojeg se pije, odnosno koji direktno naslanjamo na usta.

Flaša bi trebalo da se pere svaki dan i to vrlo detaljno, a povremeno se mora ubaciti i u mašinu za pranje posuđa. Jedan od saveta koji čujemo svakog leta kada stignu topli dani jeste upravo da uvek kraj sebe imamo flašicu vode kako ne bi dehidrirali. Kako piše „Delish“, flaše za višekratnu upotrebu moraju stalno da se čiste i dezinfikuju, tvrdi Džanil Hatčinks, stručnjakinja za bezbednost hrane.

Običan deterdžent za pranje posuđa i topla voda dovoljni su za održavanje flaše čistom i za uklanjanje bakterija. Ostavite da se potpuno osuši, a pre korištenja obrišite je krpom. Ipak, ako je flašica poprimila neugodan miris treba se malo više potruditi. Uzmite soda bikarbonu i vodu i napunite flašicu u promeru 50:50. Ostavite da stoji deset minuta, a nakon toga izribajte četkicom za pranje flašica.

Na kraju sve dobro isperite toplom vodom i ostavite da se osuši na vazduhu. Jednom nedeljno možete flašicu i detaljno očistiti soda bikarbonom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter