Izvor: KURIR
14.05.2024 u 08:35
0

CRVENA ZVEZDA POSLE VELIKE DRAME SAVLADALA PARTIZAN: Davidovac u penal završnici doneo crveno-belima vođstvo u finalu!

Košarkaši Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige protiv Partizana sa 1:0.

Crveno-beli su u hali „Aleksandar Nikolić“ slavili sa 85:82 (17:20, 22:19, 25:22, 21:21). Zvezda je bila prisebnija u penal završnici, tačnije Dejan Davidovac koji je pogodio četiri slobodna bacanja u poslednjim sekundama meča.

Druga utakmica se igra u sredu od 19.30 časova na istom mestu.

Jago Dos Santos je bio najefikasniji sa 18 poena, po 14 su postigli Miloš Teodosić i Luka Mitrović, a 12 Dejan Davidovac.

U timu Partizana Džejms Naneli je postigao 27 poena, Kevin Panter 13, a Aleksa Avramović 10.

Mrlju na ovaj meč baca povreda Nikole Topića, koji se okliznuo i povredio koleno, pa je iznesen sa terena.

Partizan je bolje otvorio utakmicu i u jednom trenutku stekao devet poena prednosti. Ulazak Miloša Teodosića preokrenuo je momentum na terenu.

Partizan je bolje počeo meč, imao je i plus pet (9:4), ali su crveno-beli zaigrali bolje uslaskom Teodosića u igru i uspeli su da prvo njegovom trojkom izjednače (11:11), a potom da i trojkom Davidovca povedu (15:13). Ipak, trojkom Nanelija i poenima Pantera, Partizan je na prvi odmor otišao sa tri poena prednosti – 20:17.

Izabranici Željka Obradovića su polovinom druge deonice stigli do najveće prednosti od devet poena (35:26) i čuvali su prednost sve do ulaska u poslednja tri minuta tog dela igre kada je Zvezda serijom 9:0 izjednačila (35:35).

Ekipe su na poluvreme otišle izjednačene (39:39), da bi domaća ekipa na četiri minuta pre kraja treće četvrtine stigla do tada najveće prednosti od sedam poena (55:48).

Trojkom Teodosića, Zvezda je na minut ipo pre kraja tog dela igra došla i do devet poena prednosti (64:55), ali je Partizan odmah odgovorio trojkama Pantera i Smita i prišao na tri poena zaostatka (64:61) što je bio i rezultat na kraju treće deonice.

Neizvesno je bilo i u poslednoj četvrtini, ekipe su se smenjivale u vođstvu, pa je sve rešeno u samom finišu meča, odnosno u penal završnici.

Zvezda je pred poslednji minut meča imala plus tri (81:78), potom je Panter pogodio oba slobodna bacanja, a posle velike drame, „mrtve lopte“ i slobodnih bacanja Davidovca domaći tim je ponovo bio na plus tri (83:80) na 11,6 sekundi pre kraja.

Naneli je na drugoj strani pogodio oba slobodna bacnja na 7,4 sekundi pre kraja, a potom je Davidovac na 4,2 sekunde pre kraja sa linije za slobodna bacanja praktično stavio tačku na ovaj meč. Partizan je imao poslednji napad, ali Avamović nije uspeo da postigne trojku sa polovine terena.

Interesantno je da u poslednjih skoro šest minuta Partizan nije postigao koš iz igre, a Zvezda je samo dva poena ubacila na taj način.

U finišu meč je bio prekinut desetak minuta jer se pokvario sat za merenje vremena.

Partizan je bio precizniji u šutu (42.6 odsto – 37.9 odsto), nadskočio je rivala (32 – 30 skokova). Crvena zvezda je izvela čak 42 slobodna bacanja, naspram 25 Partizana.

Crveno-beli su imali 18 asistencija, duplo više od crno-belih. Imali su šest osvojenih više (Partizan četiri), kao i sedam izgubljenih lopti (Partizan devet.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter