Izvor: NOVASPORT
21.05.2024 u 20:17
0

DA LI JOŠ UVEK IMA SNAGE U NJEMU: Šta očekivati od Đokovića u Ženevi? Jedno je sigurno – čekaju ga tri paklene nedelje

Malo ko je očekivao da će se sa ovakvom pažnjom u Srbiji pratiti turnir u Ženevi iz serije 250, ali je Novak Đoković odlučio da iskoristi specijalnu pozivnicu i da se nađe na terenu u jednoj izuzetno ozbiljnoj konkurenciji.

Poznato je da je nakon slobodnog prvog kola saznao da ga u drugom čeka Janik Hanfman koji je sa 7:5, 6:2 za sat i 46 minuta srušio Endija Marija. To praktično znači da će teniski nostalgičari ostati uskraćeni za još jedan klasik.

Srpski teniser je kasno otišao u Ženevu i tamo odmah odradio trening koji je snimljen. Nakon toga je odlučio da ode na stadion Servete i da gleda kako Jang Bojs osvaja titulu, a onda i da priredi „najboljih 20 minuta u životu“ fudbalerima iz Švajcarske srpskog porekla.

Sve ovo je učinilo da malo toga znamo o tome u kakvoj je formi. Tokom boravka u Srbiji je odradio treninge sa Miomirom Kecmanovićem, Hamadom Međedovićem i Dušanom Lajovićem, ali više od toga nije poznato.

Nije poznato ni kojim intezitetom je radio nakon što ga je flašica pogodila u glavu na mastersu u Rimu.

Sve ovo je učinilo da se Novak po prvi put od 2017. godine kada je igrao Istborn u sedmici pre Vimbldona nađe na terenu. Odigrao je samo šest mečeva na šljaci, što je premalo za sve njegove standarde, pa je odlučio da se pojavi na turniru na kom igraju još Kasper Rud, Sebastijan Baez, Ben Šelton, Džek Drejper, Tejlor Fric, Denis Šapovalov… Izuzetno jaka 250-ica, uostalom nikada pre najbolji na svetu nije igrao u Ženevi.

To je samo povuklo pitanja šta bi trebalo očekivati od Đokovića, sada kada je odlučio da se pojavi na ovom turniru verovatno ima nameru da ga osvoji. To znači da bi u teoriji mogao 25. maja da igra finale i da odmah uveče leti za Pariz i da se čak već dva dana kasnije nađe na stadionu „Filip Šatrije“ i da krene u odbranu titule.

To bi značilo superiscprljujuće tri nedelje ako dođe do obe titule. Novak zna da mu je u Parizu neophodno barem finale kako bi sačuvao prvo mesto na planeti, ali mu ništa drugo osim titule tamo nije cilj.

Otuda je neočekivano da je odlučio da rođendan proslavi baš u Ženevi.

Moraće da bude na visini zadatka i da pokaže pre svega sebi da se u Rimu desio loš dan. Baš kao i na Indijan Velsu. I donekle na Australijan openu.

Kako nije osvojio titulu do 22. maja gotovo je izvesno da je upravo to poželeo sebi za rođendan, a nije tajna da se upravo on i dalje pita. Sve je u njegovim rukama, a iako do sada imamo neke zabrinjavajuće signale definitivno nikada ne bi trebalo „potceniti srce šampiona“, kako je govorio Rudi Tomljanović.

Biće zanimljivo videti da li će uz Novaka u Švajcarskoj biti i Nenad Zimonjić i kako će izgledati u trenutku kada je nedvosmisleno da počinje da podiže formu ka ultimativnom cilju koji je osvajanje grend slema.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter