Izvor: Kurir
17.05.2024 u 21:42
0

BANOVO BRDO VIŠE NIJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Čukarički dominirao – Partizan slavio i sa 2. mesta ide u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički sa 1:0 u 36. kolu Superlige Srbije.

Banovo brdo više nije neosvojiva tvrđava za crno-bele – iako su domaći dominirali tokom celog meča, na kraju se radovala četa Alberta Nađa. Tim iz Humske je ovim trijumfom učvrstio drugu poziciju na tabeli koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Prvih 45 minuta na Banovom brdu viđene su uglavnom šanse domaćeg tima, a crno-beli sa Topčiderskog brda najviše zahvalnosti duguju svom golmanu Aleksandru Jovanoviću koji je u nekoliko navrata skidao zicere, pa su obe ekipe na odmor otišle bez da su zatresle mrežu.

Dominaciju „brđana“ prekinuo je Severina u 55. minutu kada su navijači konačno videli prvi pogodak na ovom susretu, a ispostaviće se do kraja meča – i jedini. Ali dovoljan za veliko slavlje Partizana.

U 37. kolu Superlige Partizan će dočekati Radnički iz Kragujevca, dok će Čukarički gostovati Crvenoj zvezdi.

TOK MEČA

2. POLUVREME

97. minut – Kraj meča! ČUKARIČKI – PARTIZAN 0:1 (0:0)

96. minut – Žuti kartoni za Baždara i Stevanovića!

95. minut – CRVENI KARTON ZA DOCIĆA! Oborio je nesportskim potezom Baždara, imao je već žuti karon, ali je sudija Simović za ovaj prekršaj pokazao – DIREKTAN CRVENI!

90. minut – Igraće se još pet minuta!

86. minut – NOVI POKUŠAJ ČUKARIČKOG! Pokušavaju domaći preko Pavkova da postignu pogodak, ali je napadač požurio i lopta je zavšila pored gola posle centaršuta.

85. minut – IZMENA KOD ČUKARIČKOG: Miladinović izlazi, Pavkov je u igri.

82. minut – ČUKARIČKI PRETI! Jovanović skinuo još jedan zicer! Stanković je bio i velikoj šansi, međutim golman gostiju je nepremostiva prepreka!

81. minut – IZMENA KOD ČUKARIČKOG: Tedić na terenu, Melo izlazi iz igre.

78. minut – Meč je nastavljen!

76. minut – PREKID! Navijači su upalili veliki broj baklji, sve je prekriveno gustim dimom, pa je sudija odlučio da prekine duel dok se ne stvore uslovi za igru.

69. minut – PROMAŠAJ ČUKE! Mnogi su loptu već videli u golu, ali od toga nema ništa! Tošić je sa dva metra je promašio ceo gol Partizana!

60. minut – NOVA PRILIKA ZA PARTIZAN! Prvo Kovačević nije uspeo kod kornera, a onda Saldanja sa tri metra pokušava glavom, ali brani Samurović.

55. minut – KONAČNO GOL! Ksander Severina postiže pogodak! Crno-beli su kaznili Čukarički za sve propuštene zicere u prvom poluvremenu!

***LEPE VESTI ZA PARTIZAN! Mladost vodi protiv TSC sa 2:0, a trenutno se igra 56. minut u Lučanima. Ovaj rezultat ide na ruku crno-belima, pošto im je upravo ekipa iz Bačke Topole glavni konkurent za drugo mesto na tabeli Superlige.

48. minut – PREKID! Lekarska ekipa je na terenu – Đorđe Ivanović je povređen posle duela sa Kovačevićem. Ukazana mu je pomoć, na sreću nije ništaozbiljno.

46. minut – Počelo je drugo poluvreme!

1. POLUVREME

45. minut – IVANOVIĆ I JOVANOVIĆ OPET JEDAN NA JEDAN! Partizan se muči, napadač Čukaričkog sam pred golmanom crno-belih koji je i u ovom duelu izašao kao pobednik – odbranio mu je i ovaj udarac.

36. minut: PRILIKA ZA ČUKARIČKI! Sudarili su se Stojković i Ovusu na 16 metara od gola Čukaričkog, usledila je kontra tri na dva, ali se Ivanović okliznuo kada je trebalo da šutira na gol.

31. minut – ŠANSA ZA PARTIZAN! Saldanja je bio u šesnaestercu, dobio loptu sa leve strane, ali je „pucao“ pravu u odbranu Čukaričkog.

29. minut – PREKID! Lekarska ekipa je na terenu, Melo dobio udarac u glavu i sada mu se ukazuje pomoć.

25. minut – OPET JOVANOVIĆ! I opet Đorđe Ivanović, ali golman crno-belih je na visini zadatka…

24. minut – JOVANOVIĆ OPET SPASAVA PARTIZAN! Odlična akcija Čukaričkog, lopta je stigla do Đorđa Ivanovića, ali je taj udarac odbranio golman crno-belih.

23. minut – PRILIKA ZA PARTIZAN! Šutirao je Ovusu, ali nije bio precizan!

19. minut: ŽUTI KARTON ZA SALDANJU! Posle prekršaja nad Tošićem, Partizanov Brazilac je „požuteo“.

15. minut – OPET PRILIKA ZA DOMAĆE! U gužvi pred golom Jovanovića, neko iz odbrne Partizana je uspeo glavom da izbaci loptu u stranu…

14. minut – JOŠ JEDNA PRILIKA ZA ČUKU! Jovanović spasao Partizan! Đorđe Jovanović je gađao, ali je golman crno-belih odbranio! Samo korner za domaće.

7. minut – VELIKA PRILIKA ZA ČUKARIČKI! Melo je opet bio u sjajnoj prilici, dobio je loptu u prostor, ali ga je stigao Kovačevič i izblokirao njegov udarac.

3. minut – ŠANSA ZA ČUKARIČKI! Centaršut Jovanovića u šesnaesterac ka Melu, ali je Jovanović istrčao s gola i pokupio loptu.

18.35 – Sa zakašnjenjem od pet minuta sudija Novak Simović označio je početak meča!

Crno-beli su od ozbiljnog kandidata za osvajanje šampionske titule došli u situaciju da strepe i za drugo mesto. „Crna serija“ započela je 14. aprila, i to baš protiv Čukaričkog, i od tada tim iz Humske nije znao za pobedu. Doduše do prethodnog kola kada je konačno i taj niz prekinut – pobeđena je Mladost.

Pre toga, četa nekada Igora Duljaja, a sada Alberta Nađa poražena je u „večitom derbiju“ koji je praktično odlučio šampiona, zatim i od TSC i Vojvodine, a zatim su odigrali nerešeno sa Napretkom.

Situacija na tabeli je sledeća – Partizan sada ima samo dva boda više od trećeplasiranog TSC-a, od koga ima i lošiji međusobni skor. TSC danas verovatno neće propustiti priliku da pobedi lučansku Mladost, što znači da „crno-beli“ moraju da pobede ako ne žele da padnu na treće mesto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter