Izvor: Kurir
01.06.2024 u 12:44
0

GLEDAO SAM MOJE RODITELJE KAKO SE BORE ZA NAS DECU: Sada ga slavi ceo CRVENO-BELI SVET!

Fudbal je još jednom režirao neverovatnu životnu priču. Marokanac Ajub el Kabi doneo je trofej Lige konferencije Olimpijakosu golom u 116. minutu finala protiv Fjorentine u produžecima.

Crveno-beli deo Grčke, Atine i ceo Pirej slave Ajuba el Kabija (30). On je čovek o kom se pevaju pesme i kom veliko poštovanje ukazuju navijači Olimpijakosa, jer je taj klub doneo prvi evropski trofej nekom timu iz Grčke.

SVE JE OTKRIVENO Evo šta je sudija rekao navijači koji je provocirao Novaka

Marokanac je uspeo da obori rekord po broju golova u nokaut fazi, nadmašivši Kristijana Ronalda, Karima Benzemu i Radamela Falkaoa! El Kabi je postigao 11 pogodaka, jedan više od Ronalda (Real, Liga šampiona 2017), Benzeme (Real, Liga šampiona 2022) i Falkaoa (Porto, Liga Evrope 2011).

Ove sezone postigao je 16 golova u Evropi, pet u grupnoj fazi UEFA Lige konferencije i tih rekordnih 11 u nokaut fazi. Niko u 21. veku nije uspeo da da čak šest golova u polufinalu i finalu.

Ajub el Kabi je u najboljim godinama i prošlog leta je stigao u Olimpijakos iz katarskog Al Sada. Karijeru je počeo u Maroku, u klubu Kazablanka. U istoj zemlji igrao je za Berkane i Vidad, kineski Hebej, turski Hataj. Rođen je u radničkom naselju Kazablanke i amaterski se bavio fudbalom.

Počeo je kao levi bek, a onda ga je trener Abdelhak Mendoza stavio na centarfora. Sa 15 godina je napustio školu i radio kao šegrt u jednoj stolarskoj radnji, ali i na građevini. Trudio se da pomogne ocu i majci, jer su bili siromašni.

– Svaki dan sam gledao moje roditelje kako se bore da nahrane nas decu. Napustio sam školu sa 15 godina i počeo da radim najteže poslove. Bio sam pomoćni radnik u stolarskoj radionici, skupljao i prodavao so, radio kao zidar. Plaćali su me na ruke, na crno – otkrio je El Kabi i nastavio:

– Fudbal sam igrao na ulici, gde su me i otkrili. Jedno vreme sam radio i trenirao, a onda su uvideli moj talenat i tako je krenulo.

El Kabi je u srećnom braku sa suprugom Merijem već šest godina. Kada je jak zemljotres pogodio Maroko u septembru 2023, organizovao je saigrače iz reprezentacije i svi su otišli da daju krv za stradale i povređene.

El Kabi nije igrao za reprezentaciju Maroka na Mundijalu u Kataru, gde je ovaj tim iz Afrike stigao do četvrtog mesta. Za nacionalni tim te zemlje upisao je 44 utakmice i 22 gola. Bio je učesnik SP u Rusiji, a najbolji prijatelj mu je Hakim Zijeh, poznati marokanski fudbaler.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter