Izvor: Alo
31.05.2024 u 11:20
0

JA NISAM OVDE DA NEKOME ČINIM USLUGE: Piksi otkrio razlog izostanka nekih igrača sa spiska!

Danas, od 11 sati, javnosti će se prvi put od okupljanja Orlova za Evropsko prvenstvo obratiti selektor Dragan Stojković Piksi.

Konferencija za medije održaće se u Kući fudbala u Staroj Pazovi, kada će Piksi obrazložiti spisak igrača koji je saopštio u utorak, a pored toga govoriće i o raznim temama koje interesuju fudbalsku javnost u Srbiji.

ĐOKOVIĆ NASTAVLJA POHOD KA ODBRANI TITULE: Novak ponovo u svojoj brzini EKSPRESNO pobedio u drugom kolu Roland Garosa

Na pitanje kojim bi rezultatom bio zadovoljan: 

– Uf… Voleo bih da budemo među osam najboljih u Evropi – rekao je Piksi i dodao:

– Ne bih ništa da potpisujem, znam da se to govori žargonski kao kada smo razbili Bugare u Leskovcu 2:2, pa ja vas pitam da li biste potpisali taj rezultat samo da idemo na EP. Svaka dobra partija, požrtvovanje, šta te krasi i rezultat, sve je to u plusu za srpski fudbal. Onda ćeš kroz te rezultate i požrtvovanje na terenu dođi do negde. Setite se kako su se smejali Grcima 2004. godine.

O Veljku Birmančeviću: 

– Znate ga, pratili ste šta sam i ja, videli ste brojke koje je postigao, učinak koji je imao, forma… To je ono što me je nateralo da ga stavim među 26 igrača. I to je jedan pošten odnos, svi igrači imaju mogućnost da me ubede i uradio je to na jedan perfektan način. Bilo bi nefer da nije ovde. Moj posao je da pratim, da cenim, da zapisujem, a na kraju sam ja taj koji donosi odluke. Ako neko drugačije misli, to je njegov problem. Na kojoj poziciji ga vidim? Brz je, ima brzinske karakteristike i sve što je u napadu, može da odigra. I levo ,desno, iza napadača. To vidimo i na treninzima“, rekao je Piksi.

Osvrnuo se i na Katar:

– Niko više ne priča o tome, sigurno mi je žao jer znamo da smo mogli daleko više. Euforija je bila nenormalna… To su bila stratosferska očekivanja – poručio je Piksi.

O novom ugovoru selektor kaže: 

– Da li je moguće da se još priča o Piksiju… Da nisam zadovoljan, ne bih potpisao. Niko ovde nije na silu, da mi drže pištolj na čelu da se mora nešto. To je dogovor dveju strana, ja ne mogu da potpišem sam sa sobom. U svakom slučaju mi daje jednu ekstra motivaciju da nastavim da radim, daje mi kontinuitet da mogu da radim – rekao je Piksi nakon što je potpisao ugovor do 2026. godine.

Na početku svog izlaganja, Piksi je otkrio da ga raduje činjenica da je ekipa uveliko da se priprema za Evropsko prvenstvo.

– Izuzetno me raduje činjenica da smo nešto ranije krenuli sa pripremama od nekog uobičajenog programa. Objasnio sam igračima važnost turnira koji je pred nama. Ko je mogao došao je. To je 16 igrača do sad. Prvog, drugog i trećeg juna se priključuju ostali.

Govorio je Piksi o spisku za Evropsko prvenstvo.

– U ovom trenutku je ovo najbolje što Srbija ima. Ja sam ovde da donosim odluke a ne da činim nekome neke usluge. Dobro sam razmislio, i sa ovom grupom od 26 igrača sam potpuno zadovoljan – rekao je Piksi pa dodao:

– Sve ekipe na ovom turniru startuju od nule. Svi imaju iste šanse. Učinićemo sve da taj prvi korak napravimo uspešno, a to je da se kvalifikujemo u drugi krug. Kasnije će fokus i razmišljanje ići u tom pravcu ko nam je sledeći protivnik. Pored defanzivnih taktičkih stvari, obratićemo pažnju na fizičku spretnost. Fizička angažovanost mora da bude na maksimumu. Posebno me raduje to da ambulantu koju sam imao pre dve godine, sada nemam. Važno je da nema povreda i to je jedan vrlo bitan segment za mene kao trenera.

– Ja nemam nameru da govorim o igračima koji nisu na spisku. To su sve divni momci. Odluka je takva kakva je na osnovu nekih podataka, statistika. Svi moraju da znaju da nema nikakvih ličnih problema, tako da nije samo on, i drugi igrači koje ste navikli da ih vidite ovde, nisu tu… iz potpuno opravdanih razloga.

– Kako je rekao, da li je rekao, ja u to ne ulazim. Pretpostavljam da kada bi mu stigao poziv da bi se odazvao.

Srbija će imati dve provere pred početak Evropskog prvenstva. Najpre će 4. juna izabranici Dragana Stojkovića igrati protiv Austrije, a potom četiri dana kasnije rival Orlova biće selekcija Švedske.

Podsetimo, Orlovi će prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu odigrati protiv Engleske 16. juna, zatim četiri dana kasnije protiv Slovenije, dok će izabranici Dragana Stojkovića grupnu fazu zaključiti protiv Danske, 25. juna.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter