Izvor: Kurir
29.09.2024 u 22:11
0

NISMO IMALI VODU DA SE OKUPAMO: Životna priča poznatog argetinskog fubalera ledi krv u žilama!

Poznati argentinski fudbaler Enco Perez otkrio nepoznate detalje iz svog života

Neverovatna životna priča dolazi iz Južne Amerike, tačnije iz Argentine, a vezana je za nekadašnjeg člana Gaučosa Enca Pereza.

SUZE RADOSNICE: Sestra Angeline Topić srušila njen rekod pa zaplakala u majčinom naručju!

 

Nekadašnji fudbaler Benfike, Valensije i River plejta Enco Perez ima 38 godina i završava bogatu karijeru u redovima Estudijantesa, kluba u kojem se afirmisao kao igrač. Danas, Enco Perez je cenjen i poštovan u Argentini, ali kao mali dosta se napatio. Njegovo detinjstvo bilo je u siromaštvu i bedi.

I svojoj životnoj ispovesti Enco Perez ispričao je neverovatne stvari o svom teškom životu. Cela Argentina plakala je gledajući ono što je Enco pričao bez ustezanja. Otkrio je Enco da je njegov otac bio prinuđen da proda venčani prsten, kako bi on, braća i sestre imali šta da jedu. Bio je toliko siromašan i gladan, da je često puta sedeo ispred pekare i čekao da neko baci ostatke peciva koje bi on potom jeo.

 

– Imao sam komplikovano detinjstvo. Živeo sam u garaži. Kad bismo hteli da se okupamo, tražili bismo od komšija da nas puste u njihovu kuću – kazao je Enco, a onda nastavio:

 

– Video sam svog oca kako prodaje venčani prsten kako bi kupio hranu. Gledao sam ga kako ne jede, da bi smo mi, njegova deca jeli. Moji rođendani su bili bez proslave.

Radio je sa roditeljima na pijaci i jedva sastavljao kraj s krajem.

 

– Kad dva ili tri dana ne bismo ništa prodali na pijaci, onda bismo mi deca išli do obližnje pekare. Sedeli smo ispred i kupili ostatke, a onda bismo to doneli kući i delili sa roditeljima.

 

Enco Perez je kao dete od nemaštine i siromaštva bežao igrajući fudbal. Prvo na prašnjavim i prljavim ulicama u favelama, a onda su ga videli ljudi iz kluba Deportiva, iz njegovog rodnog grada Maipua. Kada je napunio 17 godina, Perez je dobio ponudu kluba Godoj Kruz. Tu je proveo četiri sezone, da bi posle toga prešao u Estudijantes, gde počinje njegov nagli uspon.

U junu 2011. godine prelazi u Benfiku, a sa klubom iz Lisabona potpisuje petogodišnji ugovor. Estudijantes za obeštećenje dobija 5,5 miliona evra. U prvoj sezoni teško se povredio, kada mu je stradalo koleno. Posle godinu dana, vraća se na velika vrata u Benfiku i zajedno sa Srbinom Nemanjom Matićem čini tandem na sredini terena lisabonskih Orlova. Tako je bilo sve do 2014. godine, kada Matić odlazi u Čelsi.

 

Narednih nekoliko sezona Enco Perez igra svoj najbolji fudbal, a kao nagrada stiže poziv reprezentacije Argentine sa kojom igra na Svetskom prvenstvu 2014. godine. Tokom reprezentativne karijere najviše se družio sa Anhelom Di Marijom, sa kojim je bio i cimer. Zbog požrtvovanog i atraktivnog fudbala bio je pod prismotrom brojnih evropskih klubova, ali nije hteo da pogazi reč datu treneru Žoržu Žezusu, koji je za Pereza isticao da je „mozak njegovog tima“. Kao nagrada, na kraju sezone 2014. dobija priznanje za najboljeg igrača portugalske lige.

U junu 2015. godine Enco Perez u neverovatnom transferu vrednom 25.000.000 evra prelazi u Valensiju, što je u to vreme bio deseti najvredniji transfer nekog fudbalera iz Argentine. Posle dve godine odlučuje da se vrati u Argentinu i prelazi u River plejt, gde ostaje šest godina. U januaru 2024. potpisuje jednogodišnji ugovor sa Estudijantesom, rešen da u tom klubu završi karijeru.

 

Enco Perez živi mirno u krugu porodice, uz suprugu Florenciju Martinez, sina i ćerku.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Enzo Perez (@enzonicolasperez35)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter