Izvor: Alo.rs
28.11.2020 u 08:05
0

OVI SPORTISTI SU FUDBALSKI PEČAT OSTAVILI U JEDNOM KLUBU

Neki sportisti su ceo svoj fudbalski žig ostavili u jednom klubu – primera radi – Frančesko Toti u Romi, Havijer Zaneti je postao ikona Intera, Mančester junajted se kune u Rajana Gigsa, a Ćavi Hernandez se svakako povezuje sa Barselonom.

Neki sportisti su ceo svoj fudbalski žig ostavili u jednom klubu – primera radi – Frančesko Toti u Romi, Havijer Zaneti je postao ikona Intera, Mančester junajted se kune u Rajana Gigsa, a Ćavi Hernandez se svakako povezuje sa Barselonom.

Brazilac Rivaldo okončao je prošle godine karijeru koju je započeo 1991. godine i u tom periodu nosio je dresove 15 klubova. Najslavnije fudbalske dane proživeo je tokom pet godina igranja u Barseloni.

Italijan Kristijan Vijeri bio je profesionalni igrač od 1991. do 2009. godine, a igrao je za 13 različitih ekipa. Atletiko iz Madrida, Monako, Juventus, Inter, Milan, Lacio, Fiorentina su samo neka od imena velikana za koje je nastupao.

Engleski napadač Endi Kol je svoju karijeru počeo u Arsenalovoj školi a vrhunac karijere doživeo je u Mančester junajtedu. On je pune dve decenije igrao profesionalni fudbal i nosio dresove 12 ekipa.

Francuz Nikolas Anjelka jeste svakako ime koje se ne može zaobići. On je na samom vrhu liste fudbalera koji su najviše profitirali od transfera. Nastupao je za ukupno 12 ekipa, a nosio je dresove PSŽ-a, Arsenala, Real Madrida, Liverpula, Mančester sitija i Čelzija.

ZANIMAĆE VAS

Dr Kon: NEMA NI GOVORA O PUCANJU ZDRAVSTVENOG SISTEMA!

PUCNJAVA U VRBASU! Muškarac povređen iz vatrenog oružja!

KAZNE ZBOG OGROMNIH GUŽVI! Komunalna milicija od 15 sati obilazila tržne centre

ZA APARTMAN I DO 150 EVRA! Korona bukti, a smeštaj na planinama skoro RASPRODAT!

Na našoj listi je i jedno iznenađenje, domaćoj javnosti poznat kao bivši igrač Partizana – Valerij Božinov. Simpatični Bugarin je promenio 17 klubova, od kojih su najzvučnija imena Leće, Mančester siti, Juventus, Parma, Fiorentina…a najveći procvat karijere doživeo je baš među crno-belima, gde je za dve godine igranja u 51 meču postigao 23 gola mi postao miljenik Grobara. Ipak, nakon toga mu je karijera krenula silaznom putanjom pa se u narednim klubovima nije dugo zadržao, a sada pokušava da oživi karijeru u Levskom iz Sofije

Da se malo osvrnemo na domaće igrače. Tu svakako prednjači Andrija Kaluđerović, široj javnosti poznat kao bivši fudbaler OFK Beograda i Crvene zvezde. Verovali ili ne, Kaluđerović je tokom karijere (koja inače još nije završena) promenio 22 kluba i imao priliku da upozna kulturu čak 14 zemalja. Naime, sjajno je započeo u OFK Beogradu, da bi ga odlične partije preporučile Radu sa Banjice a kasnije i Crvenoj zvezdi, gde je proveo dve sezone. Velington sa Novog Zelanda je samo jedan od zanimljivih klubova koje je u svojoj karijeri ispisao Andrija. Tu su Peking, Rasing Santander, AEL iz Limasola, Tun, Brizbejn, Port sa Tajlanda, Al Šahania, Delhi Dinamos, Olimpija Ljubljana, Inter iz Zaprešića, Riga…Kaluđerović se ponovo vratio u Srbiju početkom ove godine I nastupao za Rad, a najnoviji klub ovog neumornog strelca je Žalgiris. Osim ove fantastične biografije, Kaluđerović može da se pohvali i titulom najboljeg strelca u istoriji Superlige Srbije. 

Kaluđerović ipak ne može da nadmaši rekordera u ovoj “disciplini” Miodraga Anđelkovića, nekadašnjeg igrača OFK Beograda a sadašnjeg pomoćnog trenera Romantičara, koji je u svojoj profesionalnoj karijeri dugoj 16 godina, igrao u 15 zemalja na četiri kontinenata.

Što se tiče košarkaša, tu prednjači iskusni centar Ratko Varda, koji je tokom 22 godine igranja košarke promenio 20 klubova i 17 država. Ne možemo zaboraviti ni Aleksandra Ćapina, slovenačkog košarkaša koji je tokom sedamnaestogodišnje karijere menjao košarkaški dres čak 19 puta. 

Da li je sve ovo mana ili vrlina, zavisi ko kako gleda. Ipak, ne možemo osporiti činjenicu da su ovi momci uživali u svom radu i upoznavali drugačije kulture, narod, kontinente…i stekli fantastične uspomene. A to zaista nema cenu.  

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter