Izvor: sportal
03.08.2024 u 15:33
0

KASNO SE RAZIGRALE: Naše lavice uprkos porazu idu dalje

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je tek u četvrtoj deonici meča protiv Španije bila na svom nivou

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je tek u četvrtoj deonici meča protiv Španije bila na svom nivou, što nije bilo dovoljno za preokret i pobedu protiv Španije, koja je slavila sa 70:62 (16:13, 21:15 18:10, 15:24). Naša ekipa ide sa drugog mesta u četvrtfinale.

Naš tim nije loše ušao u meč, ali je kako je vreme odmicao naš napad postajao sve jaloviji, a rival je igrao sve brže i jače, pa se od početka treće deonice bilo jasno da ćemo ovde gledati šou jedne ekipe. Međutim, u poslednjih deset minuta je ekipa Marine Maljković pokazala drugo lice, svoje pravo lice, ali je nedostajalo malo vremena da sve ne ostane na pokušaju.

Procenti šuta su bili loši, igre u reketu nije bilo, nedostajalo nam je snage, što iskusan rival kakav je Španija nije mogao da ne iskoristi.

Nije ovo bio naročito ofanzivno zanimljiv početak, jer su obe ekipe bile usmerene na odbranu.
Španija je nametnula tempo i kontrolisala je ritam, a tokom čitavog poluvremena je čuvala prednost koju je stekla tokom dva i po minuta poenterskog posta naše ekipe.

Ni na jednoj strani odmah nije bilo brze igre, fokusirane su i igračice jedne i druge ekipe bile na duge napade, iz pozicionih situacija su tražile rešenje, a fokus je bio na jakoj defanzivi, pa je prva deonica završena pri rezultatu 16:13 za rivalke.

U nastavku je igra ubrzana, posebno sa njihove strane. One su i dalje bile te koje su prve napadale i čuvale razliku, dok je sa naše strane u prvom delu deonice Tina Krajišnik odradila važan posao, prvenstveno na skoku.

Pronašle su izabranice Marine Maljković način da organizuju napad, ali je bilo nekoliko promašenih zicera, koji su ih sprečili da sustignu rivalke. Igrale su tada zonu naše devojke, a u nekoliko navrata je odbrana zakazala, kasnile su na udvajanje, pa se učinilo da bi protivnice mogle da se odvoje, ali je tada na scenu stupila Anđela Dugalić.

Njena sjajna igra je podigla ekipu i držala je korak za rezultatom. Skok, bacanja, dve dvojke. Naš tim se vratio na minus tri, ali je onda nedostatak snage u reketu uzeo maha.

Nije bilo skoka i nije bilo poena sa unutrašnjih pozicija, uz nekoliko grešaka odbrane, rivalke su iskoristile da u poslednjem naletu pred pauzu dođu do osetne prednosti 37:28.

U nastavku su naše devojke greškama pogurale rivalke do 20 plus poena prednosti. Nije više ni odbrana bila na tom nivou, ali to je bio manji problem u odnosu na nemoć u napadu, za koju su se rivalke pobrinule energičnom i agresivnom odbranom, kojom su držale košarkašice Srbije daleko od koša, otežavajući im sve.

Sve su lošiji bili procenti šuta naših, dok su Konde i Kazorla ušle u seriju, ne ostavljajući našim devojkama šansu da ovu krizu prežive.

Čađo je trojkom prekinula naših šest minuta bez poena (31:49), ali su protivnice već značajno umakle. Na našem timu je bilo da pokuša upošnošću i strpljenjem da se izbori sa problemom u koji je zapao, jer je odmah jasno bila da je Španija suviše iskusna ekipa da bi dozvolila sebi grešku u kojoj bi naš tim došao do značajnije serije.

Nedostajalo nam je prodora, čvrstine i sigurnosti, iako su se devojke trudile svim raspoloživim sredstvima da ostanu u meču i da pred poslednjih deset minuta ožive šansu.

Problem je bio i taj što je naš tim rano izašao iz bonusa, pa je svaka črvšća odbrana naših značila bacanja za rivalke, koje su prednost povećavale i na taj način su došle do 55:38 i do prilično dobre šanse da posao lako privedu kraju.

Naš tim se tada probudio i pokazao šta naš tim može, bila je ovo potpuno drugačija četvrtina od prethodne tri. Naša energija bila značajno bolja, koš po koš, poen po poen, strpljivo su to gradile devojke, što je u poslednja dva minuta vratilo naš tim na jednocifren minus (59:68).

Sve je počelo od sjajne Ivon Anderson. Naše devojke se nisu predavala do poslednjeg trenutka, a to je unelo nemir u španske redove.

Ortiz je na trenutak vratila dvocifren plus, ali je opet stupila na scenu Ivon, koja je 46 sekudi pre kraja naš tim dovela na šest poena zaostatka (62:68).
Međutim, kad se sve sabere, razlika je bila prevelika za šansu uz procente šuta kakav je umao naš tim. Sa 36 odsto za dva poena i 15 za tri, naš tim ne bi mogao da se nosi ni sa dosta slabijim timom od Španije.

Na kraju je nedostajalo baš malo, pa ostaje žal što nisu uspele da dođu do preokreta (62:70). Međutim, ono što je najvažnije, prolaz u narednu fazu je obezbeđen posle prva dva kola, kada su pali Portoriko i Kina.

Naše devojke sada čekaju žreb da bi saznale narednog rivala.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter