Izvor: Kurir
23.05.2024 u 18:58
0

BITI ŠAMPION VIŠE NE ZNAČI UČEŠĆE U TAKMIČENJU: Crvena Zvezda bez plasmana u Evroligi?

Generalni direktor Evrolige Paulijus Motejunas dao je veliki intervju za portal "Basket news", a dotakao se i Crvene zvezde koja je osvojila ABA ligu, te je tako već viđeno u javnosti da će biti učesnik elite naredne sezone.

Međutim…

Govorivši o sastavu elitnog takmičenja za sledeću sezonu, Litvanac je dao informacije koje su „zaledile“ Delije.

 Biti šampion više ne znači učešće u takmičenju. Više nije situacija – pobediš i uđeš. Mesto u domaćim šampionatima više nije važno. Svako ima šansu, razgovaramo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju – rekao je Motejunas uz obrazloženje da će konačnu odluku doneti klubovi sa stalnim licencama Evrolige – rekao je Motejunas.

To znači da Crvena zvezda, prema novom pravilniku Evrolige, nema automatsko učešće u najvažnijem klupskom takmičenju, već će konkurisati za četiri „specijalne pozivnice“ zajedno sa Partizanom, Valensijom, Virtusom i Albom.

Ostaje da čekamo odluku…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter