Izvor: Kurir
31.05.2024 u 08:39
0

NJEGOVA SMRT POTRESLA JE MNOGE! Ko je zapravo bio Dru Gordon?

Vest da je nekadašnji košarkaš Partizana Dru Gordon tragično nastradao posle saobraćajne nesreće u Portlandu šokirala je svet košarke.

Gordon je imao samo 33 godine, a njegova smrt potresla je mnoge. Ko je bio Amerikanac od koga se sada oprašta čitav košarkaški svet?

Dru Gordon rođen je 12. jula 1990. godine u San Hozeu u Kaliforniji, te je preko Arčbišop Miti škole stigao do koledža UCLA i Nju Meksiko i na NBA draft je izašao 2012. godine, ali nije izabran. Angažman nije dobio ni preko Letnje lige gde je nastupao za Dalas, pa se odlučio na drastičnu promenu.

Spas je potražio u evropskoj košarci i odskočna daska bio mu je Partizan gde je igrao u sezoni 2012/13 i na deset utakmica u Evroligi prosečno je beležio 9.1 poen i beležio 7.5 skokova.

Posle Partizana karijera mu je krenula uzlaznom putanjom, odigrao je i devet utakmica u NBA ligi za Filadelfiju, ali je ipak dublji trag ostavio u Evropi gde je nastupao za Dinamo Sasari, Banvit, Šalon, Lijetuvos Ritas, Zenit, long Ajlend Nets, Zjelonu Goru, Avtodor, Kuban, Budiveljnik i Fukuoku. Prošle godine je završio karijeru u kojoj može da se pohvali osvajanjem Kupa Italije, ali i brojnim individualnim priznanjima, a posebno će se pamtiti njegova atraktivna zakucavanja.

Dru je bio brat omiljenog saigrača Nikole Jokića, Erona Gordona, a iza sebe je ostavio i suprugu i decu. Jedna njegova objava sada je pokidala dušu čitavoj planeti, a u njoj je on čestitao rođendan svojoj izabranici i pokazao je koliko je voli.

Od Gordona su se oprostili mnogi ljudi iz sveta košarke, a njegova smrt šokirala je i Džejmsa Nanelija.

Tokom svoje karijere Dru Gordon je igrao na više kontinenata, a jednom prilikom je za ruske medije izjavio sledeće:

– Prešao sam u Evropu, bio sam mlad i trebalo mi je iskustvo. Moja prva destinacija u Evropi bila je Srbija i mogu reći da je tamo bilo najteže. U Turskoj je takođe veoma zahtevan šampionat. U principu, svako nacionalno prvenstvo teško je na svoj način i uvek postoje neke razlike i specifičnosti. Možda nema velikih razlika ali svi ti detalji su uvek drugačiji, stvaraju novo iskustvo. Kada govorimo o najtežem šampionatu, to je svakako litvansko. Trenažni proces je veoma zahtevan a i stil košarke je vrlo specifičan.

Takođe, poredio je i košarku u Evropi sa onom u Americi:

– Najveća razlika između Evrope i NBA lige je u broju pokušaja za tri poena u najjačoj ligi na svetu. Osnova svega je da kada dođete u Evropu morate da se adaptirate kao ličnost i da prilagodite svoju igru zemlji u koju ste došli. Za nekog je taj proces pretežak, ali ako želite da igrate na vrhunskom nivou bez adaptacije ste gotovi – rekao je jednom prilikom Gordon.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter