Izvor: Blic
07.10.2021 u 11:40
0

NOVO SRPSKO NBA ČUDO: Evo koji igrač Mege je zapao za oko Amerikancima

Često se dešava da generalni menadžeri NBA opaze novog legendarnog igrača van Amerike dok je on još omladinac. Tako je izgleda i ovog puta, s obzirom na to da su mladog igrača Mege, Nikolu Jovića uvrstili među najbolje igrače van NBA lige. 

PROČITAJTE JOŠ:  Bobi Marjanović VEZAO 2 TROJKE ZA 20 SEKUNDI (VIDEO)

Pored Jovića, generalni menadžeri NBA su označili i Vasilija Micića kao drugog najboljeg igrača van NBA lige. On je već dobio takvo „priznanje“ nedavno kada je prozvan i najboljim igračem u Evropi pred start nove Evrolige, što je samo potvrda MVP trofeja koji je prošle sezone pripao Srbinu.

Jedini koji je procenjen za boljeg od Micića u Evropi, verovatno zbog velikog NBA iskustva, jeste Nikola Mirotić. On je od GM-ova dobio 53 odsto glasova, kao prva zvezda evropske košarke, dok je Miciću pripalo 23 posto.

PROČITAJTE JOŠ:  JOKIĆ DOMINIRA: Dabl-dabl za samo 16 MINUTA (VIDEO)

Na listi su još Viktor Vembanjama sa 13 odsto, ali i Mark Gasol i Majk Džejms, kao i Nikola Jović. Supertalentovani košarkaš Mege je procenjen kao tek drugi srpski košarkaš koji bi mogao da bude u prvih deset pikova na draftu.

Dosad jedini srpski košarkaš koji je izabran u prvih deset pikova NBA drafta bio je Darko Miličić, drugi pik 2003.

Vladimir Radmanović je 2001. bio 12. pik, Predrag Stojaković 1996. na 14. mestu, prošle godine je Aleksej Pokuševski bio 17, a Aleksandar Pavlović 19. pre skoro dve decenije.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter