Izvor: Kurir
14.08.2024 u 08:01
0

ODRŽALI SMO IM LEKCIJU IZ KOŠARKE: Muta ponosan na igrače Srbije

Miroslav Muta Nikolić je pred početak olimpijskog turnira rekao da Srbija ne treba da se plaši Amerikanaca i da zaigra hrabro protiv drim-tima. I u polufinalu smo zaista videli partiju "orlova" za pamćenje, naši momci su bez velikog respekta istrčali na megdan superzvezdama iz tima SAD.

Zaigrali su Bogdan, Jokić i drugovi kako umeju, nije ih zanimalo što ispred sebe imaju Stefa Karija, Lebrona Džejmsa ili Kevina Djurenta… Srbija je Amerikance u jednom trenutku dovela do stanja panike, izgledalo je da im sleduje epska bruka… Ipak, na kraju su se volšebno izvukli, otišli u finale i osvojili zlato.

OGLASIO SE BOSANSKI SUDIJA KOJI JE EPSKI POKRAO SRBIJU PROTIV AMERIKE: Evo šta je Ademir Zurapović rekao u svoju odbranu (VIDEO)

– Oduševljen sam, imali smo šansu za finale. Pokazali smo zube Amerima, održali smo im lekciju iz košarke. Sve je bilo kako treba i samo svima treba reći svaka čast – kaže prekaljeni trener.

Podsećamo ga na njegove reči date našem portalu o načinu kako bi trebalo da se igra protiv njih.

– Pa da, da ih malo usporimo, da primenimo kombinovanu odbranu. Međutim, videli ste šta je radio Stef Kari, to je ludilo, nemoguće ga je potpuno zaustaviti. Ne treba mu toliko skakati na fintu… Šteta, uvek nam fali malo. Ja sam znao da ne može da se ponovi onakva utakmica iz grupe s njima. Mi smo tada sve živo promašili, a oni su pogađali. Znao sam da, ako im damo 15 trojki, pobeđujemo. Eto, da je ušla još jedna Dobriću, Guduriću ili Jokiću, bila bi druga priča…

Nikolić kaže da je Srbija ceo turnir igrala na visokom nivou.

– Odlično, izuzev jednog dela utakmice s Australijom, međutim, i tada smo pokazali karakter, uspeli smo da se vratimo posle 24 poena zaostatka. Jokić i Bogdanović su nosili najveći teret, a bilo im je najteže. – Ne treba zaboraviti da je odbrana svake ekipe koncentrisana upravo na njih dvojicu, jer su najkvalitetniji. A svakako treba istaći učinak i ostalih igrača Srbije – zaključio je Miroslav Nikolić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter