Izvor: Telegraf.rs
01.09.2023 u 12:50
0

PEŠIĆEVI NELOGIČNI POTEZI: Selektor je morao brže da reaguje, ponovo identičan poraz od Italije!

Košarkaši Srbije izgubili su od Italije rezultatom 76:78 na startu druge faze Mundobasketa.

Košarkaši Srbije ponovo su poraženi od Italije, sa 78:76 ovoga puta na Mundobasketu i Azuri su nastavili da budu pravi horor za naš tim u poslednje tri godine.

Posle izbacivanja u kvalifikacijama na Olimpijskim igrama, usledio je težak poraz u osmini finala Evrobasketa, a sada i na Mundobasketu.

I ponovo je kao preslikan poraz! Srbija je odigrala sjajno na startu treće deonice, na krilima Nikole Milutinova, koji je briljirao i uz njegovu pomoć Srbija je došla do 16 poena prednosti.

A onda, Pešić vadi Milutinova da se odmori, kao i Stefana Jovića. Ulogu plejmejkera dobija Marko Gudurić, koji je vezao nekoliko loših napada, iz kojih su Italijani brzim kontrama postizali poene.

Pešić je probao da reaguje tajmautom, kada su Italijani vezali 5:0 seriju i sa 16 spustili na 11 poena. Ali, Gudurić je ostao na mestu plejmejkera i nastavio je sa lošim odlukama i brzo su Italijani istopili prednost. Faktički su posle Pešićevog tajmauta za minut i po napravili 10:2 i vratili su se potpuno u igru.

Ono što je ponovo bilo nelogično, a identično je kao i na utakmici pre godinu dana na Mundobasketu, Pešić je nakon tog naleta Italije ostavio na klupi i Milutinova, i Bogdanovića i Jovića, a Italijani su ubrzo preuzeli vođstvo.

SUNOVRAT „ORLOVA“: Podbacili i kapiten Bogdanović i Nikola Jović!

Ovoga puta je brzo vratio Milutinova i Bogdanovića, ali su Italijani već dobili nalet samopouzdanja, posle kojeg su pogađali bitne šuteve za tri poena i nakon što su došli do +5, nisu popuštali i nisu dozvolili Srbiji da se vrati.

Takođe, Pešić nije odreagovao ni kada je Bogdanović „divljao“ sa šutevima za tri poena u poslednjoj deonici. Povukla je kapitena lopta, želeo je da bude čovek odluke i heroj, ali je selektor tu da mu kaže kada treba da se stane sa tim i da se proba nešto drugo, ako šut već ne ide.

I sam Bogdanović je rekao da snosi krivicu što je previše šutirao i da je morao da napada prodorom, a to je trebalo da mu kaže i selektor.

Pešić se u Manili, kao i pre godinu dana na Evrobasketu, više bavi time šta pišu novinari, ulazi u neke nepotrebne frontove, umesto da povede više računa o tome kako dozvoljavamo tolike padove u igri na prvenstvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter