Izvor: SPUTNIK
19.07.2024 u 22:32
0

NAJVEĆI SVIH VREMENA: Srpski as je najbolji promoter tenisa

Da je najveći svih vremena Novak Đoković pokazao je na terenu, ali i van njega. Osim što je vlasnik 24 Gren slem titula, koliko nema nijedan drugi teniser, srpski as je i najbolji promoter tenisa, čemu svedoči činjenica da njegove mečeve, naročito na Vimbldonu, posećuju legende drugih sportova.

Novak Đoković u prvom kolu Vimbldona ubedljivo je savladao Vita Korpivu u prvom kolu Vimbldona i taj meč nije bio previše atraktivan jer se očekivalo da srpski as od prvog poena zagospodari terenom što se i desilo.
Međutim, samo gledanje Novaka protiv bilo koga, naročito na Vimbldonu, je atrakcija, a to vrlo dobro zna i Roni O’ Saliven, najbolji snukeraš svih vremena, koji je bodrio Đokovića. On nije bio jedini sportista koji je pratio srpskog tenisera.

Meč protiv Holgera Runea iz Novakove lože pratio je Geret Bejl, legendarni fudbaler, koji očigledno takođe izuzetno ceni najboljeg ikada. Posle duela sa Dancem, srpski as imao je priliku da razgovara sa Raselom Vestbrukom, NBA zvezdom, sa kojim je razmenio i poklone.

 

 

Novaka je na Vimbldonu gledao i Džordž Rasel, vozač Formule 1, koji je kasnije u intervjuu za „Rojters“ otkrio da sluša savete srpskog asa o dugovečnosti.
Prvi put su se sreli u Monaku pre nekoliko godina.
„Naleteosam na njega u teretani i zajedno smo otišli ​​kući. Zajedno smo delili ideje, i on je bio zaista otvoren prema meni sa stvarima koje mu pomažu. Ne želim da delim previše jer su to privatni razgovori, ali mi se jednostavno sviđa kako on stalno želi da nauči više i to me inspiriše da saznam više o sebi“, rekao je Rasel.
Vozać Formule 1 mlađi je od srpskog asa devet godina, ali na vreme želi da prikupi znanje o tome kako da što duže ostane u svom sportu.
„Osećam se u formi, zdravo i na odličnom mestu sada sa 26 godina, ali moram da se uverim da sam u formi, zdrav i motivisan za 10 godina, 15 godina, ko zna, 20 godina“, objasnio je Rasel.
Ranije smo u loži imali prilike da vidimo i Toma Brejdija, legendu NFL.
Velikani uživaju u magiji koju Srbin stvara na terenu, a posebno na engleskoj travi gde je osvojio sedam titula, samo jednu manje nego što ima Rodžer Federer.
Dugo je za proslavljenog Švajcarca važilo da je najveći promoter belog sporta, zbog svoje elegantne igre i raskošnih udaraca, međutim, čini se da Rodžera nikada nije gledao ovoliki broj legendi i to na jednom turniru.
Sa druge strane osim što Novak sakuplja sportske velikane on se trudi da svoj sport promoviše i na druge načine. Želeo je da teniseri i teniserke imaju bolje uslove zbog čega je osnovao organizaciju PTPA, ali nu tu nije stao.
Osim što naporno radi na boljim uslovima, srpski as se ne boji ni da kaže kakvo je stanje kada je reč o popularnosti belog sporta. Njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal nikada nisu imali vremena da se bave ovim temama, ali zato Novak neretko spominje ta pitanja.
„Što se tiče inovacija u našem sportu… Osim Grenslemova, moramo da smislimo kako da privučemo mlađu publiku. Tenis je sa jedne strane na dobrom mestu, ali u isto vreme, kada pogledamo Formulu 1 na primer i šta su uradili u smislu marketinga, u smislu rasta sporta, u smislu trka oko sveta i koliko su popularni. Mislim da treba da uradimo bolji posao na našim turnejama“, rekao je Novak.
Pojasnio je potom šta je najveći problem.
„Gren slemovi će uvek biti dobri. Ali mislim da naše turneje moraju biti bolje. Imamo sreće što smo istorijski veoma globalni sport. Ali mislim da je jedno od studija koje je PTPA uradio pre tri ili četiri godine pokazalo da je tenis treći ili četvrti najgledaniji sport na svetu zajedno sa kriketom. Broj 1 je fudbal ili ‘soker’ kako ga zovu u SAD. Druga je košarka. Onda su tenis i kriket. Ali tenis je broj devet ili deset na listi svih sportova u smislu korišćenja njegove popularnosti, komercijalizacije ili kapitalizacije. Mislim da postoji ogroman prostor za rast“, objasnio je najbolji svih vremena.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter