Izvor: 24 sedam
24.10.2024 u 09:13
0

NAVIJAČI HAJDUKA UPUTILI SRAMNU PORUKU: Ćirilici u Splitu nema mesta

Hrvati ponovo probili dno: Skandalozna poruka navijača Hajduka zbog ćirilice!

Najvatrenija navijačka grupa Hajduka iz Splita, popularana Torcida dospela je u žižu javnosti nakon što je rešila da se pobuni zbog najave postavljanja dvojezične spomen-ploče Sašku Gešovskom, makedonskom vojniku iz JNA, koji je poginuo za vreme velikog protesta 6. maja 1991. godine.

– Gradonačelniče, dogradonačelniče i svi ostali klošari skriveni iza raznih veća, odbora i inicijativa, imamo poruku za vas!

Nikada, ali baš nikada, nećemo vam dozvoliti da blatite i cipelarite hrvatske branitelje, njihove porodice i sve druge Splićane i Hrvate ni da javni prostor koristite za pokušaje odvratnog skupljanja političkih bodova i to na način da obezvrjeđujete vrednosti i žrtve „Domovinskog rata“ postavljanjem spomenika vojnicima neprijateljske i zločinačke vojske.

Takvim pokušajima, kao ni ćirilici, u Splitu nema mesta! I, verujte nam na reč, ovo vam može ostati samo na pokušaju! – glasila je sramna poruka Torcide.

Nikada se nije otkrilo kako je stradao Saško Gešovski, a njemu će biti posvećena tabla na kojoj će na kraju posle mnogo kompromisa i većanja pisati „Saško Gešovski, Kavadarci, 31. 10. 1971. – Split 6. 5. 1991. nesrećno stradao 6. maja 1991. godine“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter