Izvor: Blic/BSC Happy
08.09.2023 u 21:23
0

NEMCI U NEVEROVATNOM MEČU POBEDILI AMERIKANCE: Kod NAS NA BSC HAPPY PORTALU U NEDELJU PRATITE NAŠE ORLOVE KOJI JURIŠAJU KA PLANETARNOM TRONU!

Senzacija i u drugom polufinalu Mundobasketa - u finalu će igrati reprezentacije Srbije i Nemačke! Nakon "orlova", koji su iznenadili Kanadu, i "panceri" su trijumfovali protiv SAD rezultatom 111:113.

U pitanju je bila možda i najbolja utakmica na turniru, a Nemce su predvodili Andreas Obst sa 24, Franc Vagner sa 22, te Danijel Tajs sa 21 poenom. Dvocifreni su bili još Denis Šruder sa 17, odnosno Johanes Timan i Moric Vagner sa po deset poena.

Sa druge strane, Entoni Edvards je sa 23 poena bio najbolji kod Amerikanaca, dva poena manje dodao je Ostin Rivs, a istakli su se još Mikal Bridžis sa 17 i Džejlen Branson sa 15 poena.

Gledali smo više nego spektakularnu utakmicu u Filipini Areni, gde su obe ekipe od samog starta nametnule izuzetan napadački tempo, dok su defanzivne sekvence bile ne u drugom, nego u desetom planu. Nemačka je tim koji je igrao pametnije na ovom duelu, donosio je prave odluke u napadu i pogađao je sve otvorene šuteve, dok su Amerikanci na momente delovali izuzetno problematčno, neorganizovano, kao da nisu imali nikakvu ideju u napadu.

Andreas Obst odigrao je utakmicu koju će za nekoliko desetina godina moći da prepričava unucima, te se može reći da je omaleni šuter minhenskog Bajerna bio možda i glavni pokretač nemačke reprezentacije u momentima kada je bilo potrebno da povuče neko ko se ne zove Denis Šruder, Franc Vagner ili Danijel Tajs. On je taj koji je atipčnim stilom košarke za američke uslove izbacio iz takta već poljuljane izabranike Stiva Kera, koji do samog kraja meča nisu uspeli da kreiraju alternativnu odbranu kojom bi mogli da ga sačuvaju.

Neverovatno polufinale Mundobasketa odigrali su Nemačka i Sjedinjene Američke Države. Cepale su se mrežice na obe strane i posle prvog poluvremena rezultat je bio  60:59 u korist Amerikanaca. Čak 119 poena za prvih 40 minuta je apsolutni rekord ikada na planetarnim šampionatima. FIBA se pohvalila na Tviteru da su SAD i Nemačka probili granicu i to ubedljivo jer je prethodni rekord bio 97.

A onda, u momentima kada smo očekivali da će ritam u drugom poluvremenu splasnuti i odbrane odlučivati o tome ko će na kraju biti drugi putnik za finale Mundobasketa – dobili smo gotovo identičnu sliku kao u uvodnih 20 minuta! Amerika je delovala kao reprezentacija koja ima više napadačkih rešenja, ali manjak ideje, dok su Nemci u svakom trenutku znali šta napadaju i to se moglo jasno videti od prvog do poslednjeg sekunda susreta.

Treneri znaju da često kažu da je proklekstvo imati u svom timu veliki broj kvalitetnih igrača, a razlozi za to su sve samo ne slučajni. Stiv Ker na raspolaganju ima 12 momaka od kojih se ne zna koji je bolji od koga, svi igraju vrhunsku košarku čak i na NBA nivou, zato u ovakvim situacijama ego zna da uradi svoje, a neodlučnost u napadu često i da košta trijumfa, upravo to je bio slučaj večeras.

Svaka čast Entoniju Edvards, Džejlenu Bransonu, Ostinu Rivsu i ekipi… Ipak, večeras je pobedu, a ujedno i plasman u finale, obezbedila ekipa koja je to više zaslužila: kako večeras, tako i na čitavom prvenstvu.

Denis Šruder, Danijel Tajs, braća Franc i Moric Vagner, te svaki momak iz reprezentacije Nemačke, tokom čitavog prvenstva pokazao je određeni kvalitet, a isti će imati prilike da dokažu i u velikom finalu, gde će se sastati sa reprezentacijom Srbije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter