Izvor: Sportal
07.09.2024 u 10:34
0

NEVIĐENI SKANDAL U PRIŠTINI: Kosovari im cepali dresove, huligani upadali u teren, Dragušin pogođen flašom /FOTO/

Reprezentacija Rumunije prošla je kroz pravu golgotu u Prištini tokom utakmice protiv tzv. Kosova u Ligi nacija. Jeste pobedila više nego ubedljivo 3:0, ali su naše komšije prošle kroz niz ispada u južnoj srpskoj pokrajini.

Vruć doček Rumunija je bio već tokom intoniranja njihove himne kada je ceo stadion „Fadilj Vokri“ odjekivao od zvižduka, ali to nije ništa u poređenju sa ostalim stvarima.

Leonida i „Pazi, ovo je Kosovo“
(Foto: GSP.ro/Kristi Preda) (Foto: )

Sa jedne tribine razvijena je koreografija „Pažnja, ovo je Kosovo“ sa slikom iz čuvenog filma „Sparta“ kada kralj Leonida nogom udara persijskog glasnika u jamu. Sve to kao najava svega što su Rumuni mogli da pretpostave šta ih čeka.

Sa iste strane su više puta ubacivane dimne bombe u teren, sve vreme se skandiralo protiv Rumunije, isticale su se zastave ozloglašene „UČK“, a meč je u finišu čak tri puta prekidan zbog uleta domaćih pristalica.

Sve je počelo kada je jedan huligan uleteo u 83. minutu, potom je drugi tri minuta kasnije, a onda je kasnije ušlo ukupno desetak noseći zastave tzv. Kosova i Albanije.

Srećom, u tom trenutku nijedan igrač Rumunije nije bio povređen, ali jeste po završetku utakmice.

(Foto: GSP.ro/Kristi Preda) (Foto: )
(Foto: GSP.ro/Kristi Preda) (Foto: )
Dragušin pogođen flašom

Jedan od najboljih fudbalera Rumunije i član Totenhem Radu Dragušin pogođen je flašom sa tribina. Incident se desio na putu ka svlačionici posle utakmice.

Jako loše mere bezbednosti dozvolile su da ispliva ovaj skandal, koji će sada izvesno biti pod lupom UEFA.

(Foto: GSP.ro/Kristi Preda) (Foto: )
Cepali dresove Rumunima: „Vidimo se u Bukureštu“

Da se ni kosovski reprezentativci nisu poneli dostojno govori slučaj Valentina Mihaile, koji je završio meč sa pocepanim dresom.

– Bila je to dobra pobeda protiv teškog protivnika i publike, važno je da smo izašli sa terena zdravi. Ja sam sa pocepanim dresom, bili su jako agresivni – rekao je Mihaila.

Mržnju je osetio i Razvan Marin.

– Drago mi je što smo pobedili, niko nije očekivao da će to biti 3:0. Osetio sam mržnju, zato sam bio jako motivisan i želeo sam kući da odemo sa čistim rezultatom.

Preteću poruku Kosovarima poslao je kapiten Nikolae Stančiju.

– Boli kada se izviždi hima. Ne mogu da koristim neke reči, ali će oni doći u Bukurešt pa će videti šta je nedostatak poštovanja – besan je bio Stančiju.

Rumunija ne priznaje lažnu državu Kosovo

Sve ovo je nastavak sukoba na relaciji Rumunija – Priština, još od ranijih godina kada je tzv. Kosovo u Bukureštu sačekao transparent „Kosovo je Srbija“.

Tada je izbio haos, umalo je došlo do tuče na terenu i sve se „prelilo“ na novi meč dve selekcije.

Inače, Rumuni ne priznaju tzv. Kosovo i ne postoje nikakvi zvanični kontakti sa institucijama u južnoj srpskoj pokrajini.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter