Izvor: sportal
08.11.2023 u 18:33
0

OPLEO PO BIVŠIM PULENIMA: Havijer Klemente, otkrio razloge zašto nije uspeo sa reprezentacijom Srbije

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Havijer Klemente govorio je o vremenu kada je bio šef stručnog štaba naše selekcije i otkrio je zašto nije uspeo da odvede Orlove na Evropsko prvenstvo.Dobri su protiv jakih, a preziru slabije

Španski stručnjak Havijer Klemente prvi je strani selektor u istoriji fudbalske reprezentacije Srbije, koju je preuzeo u julu 2006. godine.

KOŠARKAŠKO ČUDO: „Vembanjama će biti prvi igrač koji će postići više od 101 poena na utakmici

Srbija je pod njim prvi put igrala utakmicu pod tim imenom i slavila protiv Češke rezultatom 3:1. 

Naša selekcija nije uspela pod Klementeom da se plasira na Evropsko prvenstvo 2008. godine, pošto je završila kao treća u kvalifikacionoj grupi. 

Na kraju kvalifikacija, 6. decembra 2007. godine, FSS je otpustio Španca. 

ada je Klemente o tom periodu pričao u intervjuu za sport.jotdown.

Prvi put nakon što su se odvojile Srbija i Crna Gora, imao sam odličan tim, ali problem je bio to što su bili Srbi. Srbi su dobri protiv jakih, a preziru slabije. U tom kvalifikacionom periodu, prvo su bili Portugal i Poljska. Nijedan od njih nas nije pobedio. Ispustili smo bodove protiv Kazahstana! Ali Srbi su govorili: „Kako možemo igrati protiv ovih, veoma su loši’. Odigrali smo veoma dobro, nismo izgubili od jakih, pobedili smo Finsku i izgubili od Belgije, 3:2. Zbog meča sa Kazahstanom smo eliminisani. To su bili Srbi, rekao je Klemente. 

Do Beograda je iz Baskije morao taksijem.

U taksiju. Pao sam s bicikla i slomio četiri rebra i ključnu kost. Rebra su mi probila pluća, nisam mogao putovati avionom. Zato sam prešao dva i po hiljade kilometara taksijem uz pomoć jastuka. Mislim da me je to izašlo oko šezdeset hiljada peseta tadašnjeg novca ili možda čak malo više, zaključio je Klemente. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter