Izvor: Kurir
16.08.2024 u 08:09
0

PRETI MU SUSPENZIJA OD ČETIRI GODINE: Ipak trčao na olimpijskim igrama uprkos pozitivnom testu?

Mladi američki sprinter Erion Najton (20) nalazi se u problemu jer mu preti suspenzija od čak četiri godine.

Najton je specijalista za specijalista za 200 metara, ali se takmiči i u najatraktivnijoj atletskoj disciplini – 100 metara.

NOVAK ZA US OPEN TRENIRA NA PLAŽI: Brz kao metak (VIDEO)

Učestvovao je i na nedavno završenim Olimpijskim igrama, ali ispostavilo se da je to učešće prilično kontroverzno.

Najton je trčao u Parizu uprkos pozitivnom doping testu, a evo šta se krije iza toga.

Uprkos njegovim odličnim rezultatima u prethodnom periodu, nastup na Olimpijskim igrama je doveden u pitanje zbog pozitivnog doping testa samo nekoliko dana pre takmičenja na kojem je obezbedio odlazak u prestonicu Francuske.

Američka anti-doping agencija (USADA) mu je odobrila dozvolu da se takmiči nakon što je doneta odluka da je rezultat testa najverovatnije izazvalo meso koje je atletičar pojeo.

Nakon saslušanja, arbitar je utvrdio da je Najtonov pozitivan test najverovatnije uzrokovan konzumiranjem mesa kontaminiranog trenbolonom, koji je poznati promoter rasta stoke koji se legalno koristi u govedima proizvedenim i izvezenim u Sjedinjene Države. Najton je bio pozitivan uprkos bilo kojoj grešci ili nemaru, tako da se neće suočiti sa periodom zabrane. Pošto je uzorak prikupljen van takmičenja, nema takmičarskih rezultata za diskvalifikaciju„, navedno je u obrazloženju odluke.

Sprinter je u Parizu bio odličan u kvalifikacijama na 200 metara, ali je ostao bez medalje, pošto je finalnu trku završio na četvrtom mestu.

A, nakon Olimpijskih igara mogao bi da se nađe u žestokom problemu.

Atletska unija za integritet (AIU) obratila se Sudu za sportsku arbitražu i žalila se protiv odluke da USADA da sportisti odobri takmičenje posle pozitivnog doping testa.

Prema pisanju „Tajmsa“ ukoliko se dokaže da je kriv preti mu suspenzija od čak četiri godine…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter