Izvor: Alo
23.08.2024 u 22:08
0

TRAGEDIJA U SPORTSKOM SVETU: Preminula trostruka olimpijska vicešampionka u 58. godini

Velika tuga...

Bivša svetska prvakinja u krosu Trud Dibendal preminula je u 58. godini.

SPREMNI DA ODMERE SNAGE: Jokić, Bogdanović i Dončić u istom timu!

Dibendal, koja je predstavljala klub Kjelsas iz Osla, najpoznatija je po svojoj pobedi na Svetskom prvenstvu u klasičnom stilu na 5 kilometara u italijanskom Val di Fijemu 1991. godine. To je bio njen najznačajniji uspeh u karijeri.

Pored ovog trijumfa, Dibendal je bila deo norveške štafete koja je osvojila srebrnu medalju na Olimpijadi u Lilehameru 1994. godine. Njena karijera obuhvatala je još dva olimpijska srebra u štafeti i pet medalja u Svetskom kupu.

Tokom svoje karijere, Dibendal je više puta bila prvakinja Norveške, kako u štafeti za klub Kjelsas, tako i u drugim disciplinama. Osvojila je sedam pobeda na Svetskom prvenstvu i završila kao najbolja na 10. mestu.

Nakon svoje skijaške karijere, Dibendal je stekla prepoznatljivost kao osnivač konferencije „Žene, probudite se!“ i kao autorka nekoliko knjiga. Godine 2009. koautorka je knjige za decu „Putovanje na ledu“, koju je objavio Gildendal Forlag. Takođe je 1990. godine dobila nagradu za Ličnost godine od Crvenog krsta.

Dibendal je nekoliko godina bila u braku sa danskim skijašiem Ebeo Harcom, sa kojom ima dva sina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter