Izvor: Informer
28.09.2023 u 15:37
0

KAKVA KOMŠIJSKA MUKA! HRVATIMA ODUZELI SVETSKO PRVENSTVO PA DALI SRBIMA!

Srbija će naredne godine biti domaćin Svetskog prvenstva u krosu, potvrdio je Srpski atletski savez!

Organizator ovog prestižnog atletskog takmičenja trebalo je da bude Hrvatska, grad Medulin, ali naše komšije nisu mogle da ispune osnovne zahteve Međunarodne atletske federacije.

S druge strane, Srbija je pre deset godina organizovala Evropsko prvenstvo u krosu, zatim 2017. dvoransko EP i konačno 2022. Svetsko prvenstvo u dvorani, koje je proglašen za najbolje organizovano ikad! Zbog toga je nekako logičan izbor bio da mesto Hrvatske upravo Srbija dobije domaćinstvo predstojećeg takmičenja.

Vremena do šampionata Evrope ima malo, budući da je takmičenje zakazano za 30. mart, pa je bilo važno da domaćinstvo ode u ruke odgovornom savezu i spremnom da u kratkom roku utegne sve do savršenstva.

„POSVEĆUJEM POBEDU NASTRADALOJ BRAĆI NA KIM“: FUDBALER IZ BANJALUKE razapet samo zato što je SRBIN!

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou potvrdio je da je Beograd idealan domaćin svetskog šampionata.

Beograd se pokazao kao pouzdan domaćin takmičenja svetske klase. Posle nezaboravnog Svetskog prvenstva u dvorani 2022. uvereni smo da je organizacija našeg Svetskog prvenstva u krosu 2024. u sigurnim rukama – kazao je Britanac.

Svetsko prvenstvo u krosu okuplja najbolje atletičare iz čitavog sveta, pružajući im priliku da se takmiče na zahtevnoj kros stazi koja će se prostirati u Parku prijateljstva, pored reke Dunav, u srcu Beograda. Očekuju se uzbudljive trke i nezaboravni trenuci, a beogradska publika će imati priliku da podrži najbolje trkače sveta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter