Izvor: Kurir
06.05.2024 u 16:35
0

HOROR U VRAPČU! Noć pre zločina guglao jezive stvari

„Ubio sam svoju majku“ – rekao je hladno i vidno uznemiren A. K. (28) svom prijatelju kada je stigao u kafić u kraju i naručio kafu.

Bilo je oko 10 časova u subotu kada je A.K. nazvao prijatelja telefonom. Nakon toga je nastala totalna pometnja jer je prijatelj, u potpunoj neverici zbog onoga što je čuo, odmah okrenuo broj policije, koja je 28-godišnjaka uhapsila u kafiću čim se uverila da je ono A. K. rekao je nažalost surova istina. Zato što su u stanu, u sobi, pronašli unakaženo telo nesrećne žene koju je sin više od pet puta ubo nožem na krevetu.

Uviđaj na mestu strave u zagrebačkom Vrapču trajao je ceo dan, a istovremeno su pronađena sredstva izvršenja krivičnog dela, a nakon što je policija završila obradu, prijavila je A.K. za teško ubistvo sopstvene majke.

Na teret mu se stavlja stav 3. člana 111, što znači da je ranije zlostavljao majku, a za sve to mu preti kazna od najmanje 10 godina zatvora. Naime, on je ranije bio prekršajno kažnjavan zbog nasilja u porodici na račun majke koju je često psovao i vređao, ali je kažnjavan i zbog zloupotrebe kanabisa.

Na jučerašnjem saslušanju branio se ćutanjem, a na predlog Županijskog državnog tužilaštva u Zagrebu, dežurni sudija odredio mu je jednomesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela, ali i da ne bi uticao na svedoke.

SREBRENICA NIJE GENOCID ZA RAZLIKU OD JASENOVCA: Zoran Milanović se oglasio

Upućeni kažu da je njen sin bio sve za pokojnu šezdesetosmogodišnju ženu. Bavila se prodajom nekretnina, pa je kao agent za nekretnine boravila i u inostranstvu, poput Dubaija, odakle je rado dolazila u Zagreb na odmor da se druži sa sinom. Ona je svojim poznanicima rekla da ne može da ih dočeka jer je bila „sa sinom i punila baterije pre povratka“. Bila je svesna njegove bolesti, zbog koje se lečio u psihijatrijskoj ustanovi, pa se trudila da sa njim provodi kvalitetno vreme. A u noći s petka na subotu nije ni slutila šta je čeka, iako su sve češće bile svađe sa sinom, koji je besposlen kod kuće i očigledno pokušavao da se zaposli.

U subotu je bila budna najmanje do 2 sata ujutru. Bila je iznervirana aktuelnom političkom situacijom u zemlji i nije oklevala da o tome govori. Njen sin je takođe bio aktivan u virtuelnom svetu do kasno u noć. Gledao je razne sadržaje na internetu, uključujući kako se pravi eksploziv C4, a neke od tih video snimaka delio je na društvenim mrežama posle ponoći.

Ali mirno subotnje veče preraslo je u sukob koji je celu porodicu ostavio u crnom i šokirao komšiluk.

– A.K. je poslednjih mesec dana posebno neprijateljski nastrojen prema mnogim stvarima, iako tvrdi da je na taj način, u stvari, samokritičan prema sebi. A u stvari, sažalio se što je neshvaćen i vapio je za dobrim roditeljima, smatrajući da njegovi nisu dobri. U stvari, stalno je ponavljao kako zavidi ljudima koji imaju dobre roditelje. A majka mu je zaista bila divna osoba, puna duha, vesela. Naljutio se kada je pre oko mesec dana čuo da planira da proda kuću u kojoj svi žive. Pokazao mi je oglas koji je postavila i rekao da će njegova sećanja ići uz tu kuću – kaže poznanica uhapšenog mladića.

Poznanica, pak, kaže da kad god ju je pitala da li je A.K. pronašao posao i da li se smirio, čežnjivo je slegla ramenima jer je shvatila da zbog njegovog čudnog ponašanja izazvanog bolešću ne uspeva dugo da se zadrži na određenom radnom mestu, a prošao je razne poslove. I mnogi su primetili da je čudan. Čak i onog jutra kada je krvavi zločin otkriven. Uznemirila ih je, kažu, hladnoća njegovog pogleda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter