Izvor: Kurir
06.05.2024 u 12:03
0

ČUVAĆE GA 3. 400 POLICAJACA! Ovo su detalji posete predsednika Kine Srbiji

Predsednik Kine Si Đinping boraviće 7. i 8. maja u zvaničnoj poseti Srbiji, ugostiće ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a povodom ove važne posete biće sve organizovano na najvišem nivou, saznaje Kurir.

Kako Kurir saznaje, u Beograd stiže velika delegacija sa oko 400 ljudi. Predsednika Kine dočekaće naši MIG-ovi koji će dopratiti njegov avion od granice do Beograda, a takođe će ga i ispratiti.

Predsednika Kine čuvaće oko 3.400 policajaca, a garda će ga dočekati na aerodromu. Doček će biti upriličen folklorom, cvećem, a biće postavljene i kinesko-srpske zastavice duž celog puta. Takođe, biće ispisane poruke na nadvožnjacima, a biće postavljen i veliki zid sa porukom za predsednika Kine na aerodromu.

„TO JE TERITORIJA ORGANIZOVANOG KRIMINALA“: Lavrov o rezoluciji o Srebrenici

Svečani doček biće organizovan i ispred Palate Srbija. Ovom prilikom biće potpisano i tridesetak sporazuma. Tokom ručka služiće se srpska jela i vina, a predsednik Vučić će mu lično služiti srpska vina, od penusavca do dezertnog, najvecim delom autihtone srpske sorte.

Za predsednika Kine biće upriličen i muzički program, a pevaće devojka iz Srbije pesmu „Moja domovina i ja“ na kineskom, a hor Čarolije pesmu Prelepi cvet jasmina, takođe na kineskom. Program će biti završen pesmom „Ovo je Srbija“.

Podsetimo, predsednik Vučić sastao se jutros sa kineskim ambasadorom Li Mingom.

„Poslednje pripreme za posetu predsednika Si Đinpinga, koja je za Srbiju od najvećeg značaja u svakom smislu.

Čast koju svojim dolaskom čini našoj zemlji, nemerljiva je za sve nas, pogotovo imajući u vidu planove Srbije za snažno ubrzanje sveopšteg razvoja, kao i globalni geopolitički kontekst.

Ponosni na čelično prijateljstvo sa Kinom, sa nestrpljenjem čekamo posetu predsednika Sija, uvereni da će naše gostoprimstvo pokazati koliko Srbija ceni partnerstvo sa ovom velikom zemljom“, napisao je predsednik Vučić na zvaničnom Instagram nalogu nakon sastanka.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter