Izvor: Новости
18.05.2024 u 17:43
0

SITUACIJA U VOLČANSKU JE POSTALA SVE TEŽA! Ukrajinske specijalne snage se povlače iz Volčanska

Ukrajinske formacije su potučene u Volčansku i u Harkovskoj oblasti, čiji značajan deo već kontrolišu ruske trupe. O tome svedoče i sami ukrajinski izvori.

Tako je Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine objavila snimke vojnih operacija u Volčansku. Na snimku se vide vojnici iz jedinice specijalnih snaga Timur. U početku se voze po gradu veoma raspoloženi. Vojnici su dobro opremljeni, jasno je da je reč o jednoj od elitnih jedinica ukrajinske vojne obaveštajne službe.

Međutim, tada se pojavljuju snimci povlačenja jedinice specijalnih snaga Glavne obaveštajne uprave Ukrajine. Na snimku se vidi kako specijalci pokušavaju da evakuišu ranjenog kolegu. Vojnik je, očigledno, ranjen u nogu i ne može da se kreće samostalno.

ZELENSKI: Zapad se plaši da će Rusija izgubiti rat, i ne želi da Ukrajina izgubi!

Pokušavajući da prikriju evakuaciju ranjenih, borci specijalnih snaga GUR i dalje pokušavaju da otvore vatru na ruske trupe koje napreduju. Vidi se da ruska vojska goni ukrajinske specijalce koji se povlače.

Situacija u Volčansku postala je izuzetno teška za ukrajinske jedinice. Snage za odbranu grada očigledno nisu dovoljne ako morate koristiti vojne obaveštajne specijalne jedinice kao običnu pešadiju. Ali malo je verovatno da će učešće elitnih GUR jedinica u odbrani Volčanska na bilo koji način pomoći ukrajinskim snagama. Nema sumnje da će Volčansk u bliskoj budućnosti zauzeti napredujuća ruska armija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter