Izvor: HAPPYBSC
02.06.2024 u 03:20
0

U POHODU KA PEHARU MUSKETARA: Novak se KAO FENIKS digao iz pepela srušio Musetija posle pet setova u tri ujutru i postavio rekord u najluđem meču Rolan Garosa

Najbolji teniser planete Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad Lorencom Musetijem u pet setova – 7:5, 6:7 (7), 2:6, 6:3, 6:0.

Đoković je prošao kroz pravu golgotu i odradio je sizifovski posao da bi se nekako dokopao četvrtog kola, iako je Museti igrao meč života, pogađao je sve živo i još imao sreću na svojoj strani skoro sve vreme. Na kraju mnogima koji su ostali na stadionu „Filip Šatrije“ do tri sata iza ponoći nije bilo jasno kako je Đoković, imajući sve u vidu, uopšte uspeo da dobije meč, protiv momka koji je delovao motivisano kao nikada do sada.

Ili bar kao nikada od njihovog međusobnog meča sa Rolan Garosa iz 2021, takođe odigranog u pet setova.

Koliko su dvojica u prvom setu bila ujednačena svedoči i činjenica da je do početka desetog gema Đoković imao 10 vinera, koliko je imao i Italijan, dok je Lorenco imao jednu neiznuđenu grešku manje.

Taj odnos bi bio možda i drugačiji da Novak posle ogromne greške sudije iz stolice nije izgubio nerve i svoj servis već u trećem gemu meča.

U ranoj fazi gema Museti je izbacio lopticu u aut, nisu se oglasile linsijske sudije, Đoković je pozvao Adela Nura da proveri trag i ovaj je pokazao da je loptica bila dobra.

Kasnije je stigla potvrda da je ona bila 13 milimetara u autu, a šteta je za Đokovića već bila načinjena.

Izgubio je živce i koncentraciju, a Museti je to pretvorio u svoju prednost brejka. Srećom, udarci su Đokoviću postali oštriji, precizniji i bolji odmah od sledećeg gema, pa je pogađao uglove i stavio Musetiju do znanja ko je i šta je.

Vratio je brejk, što je bila slaba uteha posle načina na koji je završen treći gem. Do pred kraj seta obojica su imala nekoliko dobrih poteza, nešto sigurniji je bio Đoković, a u tom delu igre smo ivdeli još jednu ludnu situaciju.

Linijske sudije se nisu oglasile ni u poenu kada je Museti izbacio lopticu u aut nekoliko centimetara, pa je to morao da uradi onaj u stolici za 0:15.

U sledećem poenu je Italijan na skraćenu loptu Đokovića odgovorio promašenom dijagonalom za 0:30. Đoković je lopticu poslao u mrežu, pa ju je slao duboko u bolje dok je Museti nije izbacio van, da bi u poslednjem poenu bilo toliko promena inicijativa i šansi da je to teniska poezija.

Završio ju je Đoković kako mu je odgovaralo, iako je morao da trči ka mreži, pa odigrava bekhend volej dok trči ka osnovnoj liniji, dok nije sačekao promašaj Musetija za kraj seta.

Posle savršenog prvog gema, Đoković je veliku šansu za brejk loptu ispustio iz ruku na 30:30 u drugom gemu.

Imao je tad otvorenu paralelu i izbacio je lopticu van, nakon čega je Museti izjednačio na 1:1.

Gotovo deža vi situacija samo na drugoj strani se desila samo gem kasnije. Na 30:30 je Novak probao da promeni ritam, skratio je lopticu i Museti ju je na mreži lako stigao, a onda kada se očekivala sigurna egzekucija – promašio.

Đokoviću je to bila dovoljna kapisla da servisom završi gem i da već u sledećem napravi brejk.

Dva dobra poena, pa istančan osećaj na mreži i začas je bilo 0:40 za srpskog igrača koji je imao tri šanse da oduzme serivs Musetiju.

Iskoristio je treću kada je savršeno skratio dijagonalu i nastavio da teroriše protivnika takvim loptama i promenama ritma.

Museti jeste u ovom delu igre pokazao neverovatnu improvizaciju kada je izgubljen poen pretvorio u pasing šot tako što je magično uhvatio Đokovićev smeč na suvi refleks.

Namučio je Beograđanina u petom gemu, međutim, ne dovoljno da se vrati u set, pa je Novak poveo sa 4:1.

I tu je stao. Museti je erlativno lako dobio svoj gem, a onda je Đoković naređao neke neuobičajene greške u sedmom gemu.

Samo jedan poen, bekhend volej za 15:30 bio mu je dobar, ostalo sve poklon za Musetijev brejk i 4:3, a ubrzo i za egal.

Pritiskao je u osmom gemu Novak protivnika, iznudio dve greške, na 40:30 propustio zlatnu šansu za „đus“, a onda je Lorenco sve počeo da pogađa.

Tako je u devetom gemu, verovatno ni sam ne zna tačno kako, pogodio lob iz defanzive tik preko Đokovićevog reketa, pa dobio i poen za 15:30.

Srbin je tad malo proigrao, ispalio projektil iz forhenda po dijagonali za 40:30. Nažalost, baš tada je vratio gotovo nemoguć udarac lobom nazad u polje Đokovića i dobio poen promašenim Novakovim smečom.

Sreća u nesreći je bila da je to bio i poslednji poen koji je osvojio u devetom gemu. Drama se nastavila i u narednom u kom je srpski igrač servirao.

Museti je pogađao neke vrlo teške udarce, Novakov smeč je učinio potpuno bezopasnim i nebitnim faktorom u napadu prvog tenisera sveta i pritom nije mnogo ni grešio. Zbog toga su Đokoviću bili potrebni savršeni uglovi i potezi i pronalazio ih je kad je trebalo do 6:5.

Museti je dvaput u završnici ovog seta dobijao poene od vrha mreže i bilo je teško gledati koliko Novak mozga kako da mu probije odbranu.

Na mahove je delovalo kao da je Italijan došao sa zečjom šapom i detelinom s četiri lista u džepovima na „Šatrije“. Tako je uz dobru igru poveo sa 3:0 u taj-brejku, pre nego što se Đoković vratio savršenim servisima i udarcima u vođstvo 5:4.

Ostaje žal kako je jeftino prodao set loptu posle mini-brejka za 6:5, jer je Museti rizikovao forhendom u stranu i isplatilo mu se. Smečom je došao do izjednačenja, Đokoviću je fokus popustio, izgubio je i drugi svoj servis, a Italijan je volejem na mreži uzeo set.

Novakovi udarci su na startu trećeg dobili opet dubinu, oštrinu i konturu, pa i ono možda najvažnije, preciznost. U situaciji kada Museti bukvalno sve vraća na liniju ili od mreže u polje, to je bilo dragoceno.

I donelo je Đokoviću brejk loptu na 30:40 u trećem gemu, ali ne više od toga. Museti je „preživeo“, Đoković se najednom našao u agoniji i Italijan je bez izgubljenog poena napravio brejk. Mnogo bolje se kretao, pogađao je, dok je Đoković energetski delovao potpuno isceđeno. Agonija je potrajala do kraja seta u kom je Museti brejkom i završio posao za 6:2, dok se Novak oko minut raspravljao sa supervizorom.

Popriličan broj navijača se u tim trenucima već „razbežao“ s tribina, pa je ostalo pitanje za koga se igra ovako kasno. Sat je u prvim gemovima trećeg seta pokazivao dvojku iza ponoći.

I Museti nije pokazivao znake usporavanja. Lako je dobijao svoje gemove, Novak je na mreži u trećem mogao malo da mu oteža da nije promašio volej posle kog je bilo 40:15 za Italijana. Međutim, to je bio signal da će Đoković „upaliti na kurblu“ i pokrenuti se u petom gemu kada je napravio brejk za 3:2.

A gde je jedan, tu je bio i drugi! Museti više nije ličio na onog istog igrača iz većeg dela meča, sa tribina se orilo „Nole, Nole, Nole“, kao i: „Idemo, idemo, idemo“. Museti jeste uspeo da praktično jednim poenom vrati jedan brejk kada je Đoković ispalio jedan loš smeč, pa onda drugi poslao na reket Lorencu za 15:30 u osmom gemu. Izgubio je taj svoj servis, a onda je deveti gem počeo sa tri uzastopno dobijena poena na servis Musetija, pa je drugu set loptu sa stilom, volejem na mreži pretvorio u kartu za peti set.

Novak se raspravljao sa njim, publika je zviždala, a Museti se nasmejao tražeći da njegov protivnik dobije prvi servis.


Museti je pre tri godine pokazao koliko može da bude opasan kada je vodio protiv Novaka 2:0 na Rolan Garosu i onda je ipak izgubio taj meč u pet setova.

Ostao je tada nedorečen Italijan, Đoković je osvojio trofej namenjen šampionu, a tri godine kasnije okolnosti su malo izmenjene, ali se Novakove ambicije uvek znaju.

Peti set u toku Đoković – Museti 7:5, 6:7 (7), 2:6, 6:3, 0:0

03:03

7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 5:0 To je to, još samo četiri poena!

Mnogo je bilo teških poena u gemu u kom je Museti došao do izjednačenja, pogađao linije na gem loptama za Novaka i koprcao se koliko god je mogao. Dug gem je potrajao dok Novak nije ispalio smeč za prednost, a onda i sačekao Musetijev loš slajs za 5:0.

02:55

NA KOLENIMA!

Na kolenima Novak slavi verovatno najvažniji poen na meču, pardon najvažniji poen današnjeg dana…

Imali smo dugu razmenu u kojoj je Đoković ostao potpuno bez snage i imao sreće da Muzeti plasira ko zna koji bekhend u aut.

Bravo Novače!

02:51

7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 3:0 Nema sada stajanja

Imao je Novak jedan ne baš rizičan smeč, ali ga to nije omelo da bez muke osvoji gem u kom je Museti potvrdio da je pao i da nema više istu preciznost, a Đoković je potvrdio brejk.

02:45

7:5, 6:7, 2:6, 6:3, 2:0 Brejk Novaka, još četiri gema!

Museti je promašio forhend posle smislenog napada Đokovića za 0:15. Novak je u drugom poenu pogodio liniju i loptica je samo s nje skliznula na Musetijev reket i nekontrolisano otišla van za 0:30. Dvaput je i Italijan gađao uz liniju za 15:30. Novakova lopta u mreži, pa dobar ritern i onda Lorencova lopta u mreži. Eto brejk lopti za Novaka 15:40. U dugoj razmeni je Museti drop-šot posle niza slajseva poslao u aut!

02:31

7:5, 6:7 (7), 2:6, 6:3 Koliko „lud“ set, ljudi moji… Idemo u peti!

Novak je loše odigrao na početku osmog gema u kom je mogao da završi sve u četvrtom setu. Kao da je završio posao u gemu u kom je na 15:15 odigrao smeč bukvalno na reket Musetiju. I to nakon što prvim smečom nije već uzeo poen. Košmare će zbog tog udarca imati Đoković ako izgubi meč, jer je Museti pogodio sam ćošak terena i potom odigrao dobro za brejk. Pogodio je liniju na brejk lopti, po običaju. A šta se onda desi? Dobije tri naredna poena na servisu Musetija. Lorenco promaši jedan udarac, na drugom Đoković pronađe nemoguć ugao i spusti loptu pod mrežu za 0:40. Nije iskoristio prvu set loptu, ali jeste drugu. Sa stilom. Volejem za kraj.

02:24

7:5, 6:7, 2:6, 5:2 Ma može i ovako!

Dupli brejk, nekoliko promašaja Musetija i osmeh na Đokovićevom licu, to je ono što smo čekali da vidimo još od prvog seta. I dočekali smo da Novak ne greši, a da je Museti počeo da popušta.

02:19

7:5, 6:7, 2:6, 4:2 Kako se odjednom podigao Đoković!

Museti je opet pogodio liniju kad je trebalo, pa je i Novak viknuo to ka svom boksu, ne verujući da ne može da izbaci bar nešto napolje u kontinuitetu. Bukvalni ništa ne poklanja, kao nekad Sten Vavrinka 2015. Tako je dobio jedan, ali izgubio je tri poena u kojima je daleko veću odlučnost pokazivao Novak dok je publika skandirala i njegovo ime.

02:06

7:5, 6:7, 2:6, 2:2 KONAČNO!

Napokon je Novak dobio jedan gem bez izgubljenog poena. Museti je svoj dobio prilično lagano, ali bar Đoković opet pokazuje neke pozitivne signale.

02:01

7:5, 6:7, 1:1 Za svaki gem Novak prolazi muke Tantalove

Razvukao se ovaj meč na dva dana i Museti je svoj prvi gem dobio sa jednim izgubljenim poenom. Zanimljivo je da je Novak otvorio svoj prvi gem dobrim „šetanjem“ protivnika, kao da će sada probati da zapne iz sve snage. Međutim, već drugi poen doneo je oštru loptu i 40. viner Lorenca za 15:15. Igra partiju života za sada. Ima 12 direktnih poena više i 10 neiznuđenih grešaka manje. Ima ih i 11 manje posle poena u kom je Novak pogodio mrežu za 15:30. „Izboksovao“ je Đoković nekako poen za 30:30, a onda s mnogo osećaja smestio lopticu pod mrežu za 40:30. Dobio je na kraju taj gem, ali ne bez mnogo truda.

Italy’s Lorenzo Musetti plays a shot against Serbia’s Novak Djokovic during their third round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Sunday, June 2, 2024. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
01:48

7:5, 6:7, 2:6 Ode Museti na 2:1

Lako je izgubio Novak dva poena, pa je poslao lopticu u aut za 0:40, a Museti je dobio set tako što je Đoković prosto odustao od ovog seta.

 

2:5 Ne vredi, šta god Novak pokuša, ode dođavola

Strašan bekhend po paraleli Đokovića za 15:30, pa onda i napad i smeč njegovog trenutnog mučitelja za 30:30. Servisom je Museti dobio poen za gem loptu, pa je Đoković gradio svoj poen za egzekuciju forhendom i 40:40. Ni to nije bilo dovoljno, Museti je vezao dva poena za 5:2.

01:34

Konačno Museti greši

Đoković sada više deluje kao da istrčava napred iz očaja nego zato što ima realan plan da dobije poen. Musetiju to više ne prolazi i zato osvaja poen za 15:15, pre nego što je Srbin servisom dobio jedan lak za 30:15. Izdao je napokon bekhend za 40:15, pa Novaka forhend za 40:30. Servis je opet izvadio stvar, a i ovaj Musetijev ritern je bio blizu linije.

 

01:29

7:5, 6:7, 1:4 Đokovićevom košmaru nema kraja

Nekoliko smirenih udaraca, pa onda opet očajan smeč koji Museti lagano vraća i kasnije pretvara u poen, pre nego što uzima novi za 40:15. Đoković ga je na mreži nekako nadmudrio za 40:30, ali dalje od toga nije mogao.

 

 

Musetijev brejk sa nulom, Novak u agoniji

Opet linija Musetija, pa Đokovićeva mreža, Lorenco je začas sitgao do tri brejk lopte. A Novak je dobio opomenu za prekoračenje vremena na servisu. I odmah prvu je Museti pretvorio u brejk. Dobar ritern na drugi servis rivala, Novakovo nekako nesigurno istrčavanje i sada je već jasno ko je u padu, a ko u prednosti.

01:17

Imao je Novak šanse, ali Italijan igra kao u transu

Sve što je Đoković pogađao u ovom gemu, a što je bilo realno da se pogodi, išlo je u neki od uglova. I opet je Museti vratio većinu lopti, da se u jednom trenutku i Đoković nasmejao kako je moguće da se ovo dešava. A u tom trenutku je odigrao forhend za 30:40 i brejk loptu. Koliko su i sreća i neki teniski bogovi bili naklonjeni Lorencu, svedoči i to da je na gem lopti koju desetinu sekundi kasnije, njegovom protivniku pukla žica na reketu.

 

01:11

 Pozitivan Novakov signal

Museti je opet siguran u svom gemu, ali je ovog puta siguran i Đoković. Skraćuje poene dobrim servisom, Museti mora da rizikuje, pa se poneka lopta i prevari da izađe van.

01:04

Muzeti uzvraća udarac Đokoviću, rezultat je 1:1!

Dug poen, Novakova greška i mini-brejk Musetija. Tako je otvoren ovaj taj-brejk posle najduže razmene. Promašaj Đokovića, pa opet lopta od vrha mreže i 3:0 za Musetija. Prvi poen na svoj servis Đoković je uzeo servis-vinerom za 3:1. A početni udarac je pomogao i kad ostali nisu mogli za 3:2. Razbijena je odlična odbrana Musetija još boljim napadom Đokovića. Morao je svakim udarcem da pogodi ugao da bi smečom sa mreže izjednačio na 3:3 i vratio izgubljeni mini-brejk posle kog je Museti prekinuo seriju servisom za 4:3. Na 4:4 Novak je poravnao jakim forhendom, a Museti je „ukrao“ poen za 5:5 na mreži. Slajs je upravo u mrežu Italijan poslao za Đokovićevu set loptu. Jedan forhend u stranu, pa smeč i Museti ju je poništio. Onda je mali aut Đokovića značio set loptu za Italijana koju je ovaj oberučke prihvatio za 1:1 u setovima.

Novak je delovao kao igrač koji će povesti 2:0 u setu u kojem nije bio naročito bolji, ali jeste delovao sigurnije na terenu… Sve dok nije stigao do set (možda i meč?) lopte pri rezultatu 6:5 u taj-brejku drugog seta.

Ali, nije problem to što je izgubio naredna tri gema, već kako ih je izgubio. Izgubio ih je tako što je bio potpuno podređen igrač na terenu na kojem je Muzeti bio hrabriji igrač, kao da nema šta da izgubi, tako da eto nas u trećem setu ali pri rezultatu 1:1.

00:36

 Opet nas čeka napeta završnica

Najbitniji poen u drugom setu bio je na 30:30 posle sjajnog Đokovićevog loba za egal i jednog poklona Musetija. I baš tada je Lorenco obrisao liniju forhendom za 40:30 kao da je prvi poen u meču. Nakon njega je Đoković pogodio mrežu drop-šotom i Museti je izjednačio na 5:5.

00:30

Uz muku Đoković uzima gem 5:4

Novak napada, Museti ima sreće. Tako su obojica dobila po dva poena do 30:30, s tim što je Italijan pogodio neverovatan lob odmah iznad Đokovićevog reketa. Italijan ne poklanja, ali Đoković pogađa strašan forhend po dijagonali u sam ugao polja za 40:30. Poen za 40:40 bio je iz edicije: ma nemoguće da je ovo dobio! Đoković je odigrao sve kako treba, gađao lobom precizno i Museti je opet vratio balon u polje i osvojio poen promašenim smečom Novaka. Srećom, to je bio i poslednji poen koji je Museti uzeo u ovom gemu jer je dvaput pogađao mrežu posle Novakovih istrčavanja napred.

00:25

7:5, 4:4 Sada baš ne valja, Novače, budi se!

Neverovatno kakva šteta. Dva odlilčna poena, duboki udarci, dve Musetijeve iznuđene greške i onda žestoka ofanziva Đokovića na 40:30 za Lorenca nisu bili dovoljno da se „zakuva“ u gemu. Italijan je izjednačio tako što je Novak pogrešio pošto mu dva jaka udarca nisu prošla.Odavno mu već ne funkcioniše smeč, ali je posle dve propuštene šanse iz tog udarca i dalje ostao u ofanzivi. Volej je završio u mreži, tako da je 4:4 u drugom setu.

00:14

Museti uzeo i pravi brejk

Museti je bez mnogo poteškoća uzeo gem na svoj servis, a onda je počeo da pravi probleme Đokoviću. Tačnije, Novak je počeo da ih pravi sam sebi. Prvo malim autom kod osnovne linije, a onda i lopticom od mreže van polja za 0:30. Bekhend volejem se upisao Novak u ovom gemu za 15:30, izbacio je još jednu lopticu pored polja kad je izašao napred i onda ju je poslao u mrežu za brejk Italijana.

00:07

Novak na dva poena od drugog seta, sve češće se drži za bok

Museti je krenuo agresivnije i dublje da gađa, nema više vremena da čeka, pa je osvojio dva poena do 30:30. Novak je sve češće podbočen, a iz boksa mu stiže savet: „Diši, diši“. Možda je bolje disao kada je odservirao jedan as, pa potom servisom izvukao pogđenu mrežu od Musetija za 40:30. Gotovo nestvarnu improvizaciju je u poenu za 40:40 izveo Museti na mreži. Đoković je izašao napred, skratio loptu, odigao slab smeč po sredini i Museti je u skoku uhvatio loptu za pasing. Dobar servis značio je i novu gem loptu, a dobar forhend još jednu. Ovu je srpski igrač iskoristio i otišao na 4:1.

00:02

To je on!

Na ulasku u novi dan, na minut do ponoći, Novak je počeo da pronalazi sebe.

Kako znamo?

Znamo jer ga sluša loptica i tako što igra poene kojima je osvajao najveće turnire u prošlosti.

Muzeti nije loš, uopšte nije loš, igra dobro, ali Đoković je počeo da „diše“ i plasira loptice tamo gde želi – nekad na liniju, nekad pod mrežu.

Rezultat je 3:1.

23:55

Inače, Novak je između setova napustio teren i otišao u toalet

23:55

7:5, 2:1 Đoković vodi, ali je mogao sebi da oteža život

Slična situacija kao iz prethodnog gema, samo na drugoj strani! Novak je na 30:30 odigrao loš udarac, poslao je skraćenu loptu da bi promenio ritam, Museti ju je lako stigao na mreži i onda promašio zicer. Poslao je lopticu preko osnovne linije nakon čega je srpski igrač odservirao za gem.

23:51

7:5, 1:1 Uh, velika šteta

Imao je Đoković nekoliko šansi u ovom gemu u kom je vodio 15:30. Na 30:30 je tokom razmene dobio priliku da pogodi otvorenu paralelu forhendom i nije to uradio. Museti je prihvatio poklon i uzeo gem.

23:46

7:5, 1:0 Savršen početak drugog seta

Đoković je dominirao u poenima, odigravao dobro i samo u jednom je imao problema da iskontroliše svoj udarac. Mimo toga, Museti nije imao nikakve šanse – 1:0.

23:39

7:5 Evo ga brejk za prvi set!

I to kakva završnica! Neverovatan gem je počeo Musetijevim promašajem po dijagonali dok se Novak borio za goli život braneći se na osnovnoj liniji. Linijski sudija je i tada zaćutao, reagovao je onaj glavni a loptica je bila van bar nekoliko centimetara. Za 0:30 Đoković je dobio poen tako što je pozvao Musetija na mrežu svojom skraćenom loptom, a Italijan je promašio dijagonalu. Novak je potom pogodio mrežu, pa je slao duboke udarce i tako dobio poklon grešku od Musetija za 15:40, posle čega je viđen najbolji poen u prvom setu. Onaj poslednji. Svega je tu bilo i najbolje je da se jednostavno pogleda.

23:28

6:5 Za sada nijedan ne popušta

Dobar tenis gledamo od obojice tenisera, Đoković deluje nešto sigurnije, pa bez većih problema uzima još jedan gem na svoj servis i čeka da Museti popusti.

23:25

Pogledaj, čoveče, 13 milimetara u autu

23:21

5:4 Đoković na gem do osvajanja seta

Uzeo je srpski as dva poena u gemu na Italijanovom servisu, ali je Museti ostao smiren do kraja. Zatresla mu se ruka u sledećem gemu kada je pogodio mrežu, pre nego što je Đoković sa dva brza poena dospeo nadomak novog vođstva. Obezbedio ga je izlaskom na mrežu i jakim volejem po dijagonali – 5:4.

23:17

4:3 Nije baš bilo prijatno…

Museti je relativno lako uzeo gem na svoj servis, a Novak se više pomučio da bi ostao u prednosti. Došao je Italijan do „đusa“, Novak se pitao zašto je na mreži odigrao loše i na reket Lorencu, ali je uspeo da veže dva poena i onda kad je opet izašao napred, bio znatno sigurniji – 4:3.

23:04

3:2 Novak kakvom smo se nadali

Neverovatan ugao je pronašao Đoković bekhendom za viner, pogodio je i drugu stranu terena za još jedan poen, posle čega je rutinski priveo ovaj gem kraju.

22:58

2:2 Ovako to rade šampioni – Đoković vratio brejk!

Sjajan potez Đokovića odmah posle očajno odigranog gema, pogodio je drop-šot, onda ispalio i dobar ritern, pa obrisao liniju i namestio sebi smeč za tri brejk šanse – 0:40. Odmah je vratio brejk Novak.

22:53

1:2 Novaka iznervirao sudija, izgubio kontroverzan poen, pa onda i brejk!

Kontroverzna situacija u ovom gemu kada je Novak tražio od egipatskog sudije Adela Nura da dođe i proveri trag loptice posle udarca Musetija. Ispostavilo se da je loptica bila u terenu po mišljenju sudije, publika je to ispratila zvižducima. Od tog izgubljenog poena gde se u TV prenosu činilo da je trag jasno van polja, čini se i da je Đoković oštećen na sopstvene oči.

22:49

1:1 I Museti je uzeo svoj prvi gem u meču

A moglo je da bude drugačije. Imao je Đoković 15:30 i onda je jednu lopticu izbacio van posle čega je Lorenco bio u kontroli gema.

2:43

Tribine skoro pune, a meč počeo dvadesetak minuta pre 23 sata

Eto to se dešava kad igra Novak Đoković.

22:42

Konačno je počeo meč!

Prvo je Museti promašio, a onda „balonom“ pogodio osnovnu liniju i naterao Đokovića da trči nazad i šalje slabu loptu na koju je Museti odgovorio vinerom za 15:15. Nakon toga je Novak pogodio liniju, pa napravio duplu grešku do 30:30. Posle još dve duge razmene Đoković je završio prvi gem i usput očistio poneku liniju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter