Izvor: 24SEDAM
17.10.2024 u 08:58
0

PARTIZAN – MAKABI VEČERAS IGRAJU: Ovo je sve što treba da znate o meču!

Crno-beli žele da pokrenu trijumfalni niz u elitnom takmičenju posle slavlja protiv Bajerna pre dva dana

Košarkaši Partizana bili su jedini tim koji je prošle sezone igrao protiv Makabija u Tel Avivu, pošto je ubrzo posle uvodnog kola Evrolige „ponos Izraela“ bio primoran da potraži novi dom usled ratnih dejstava u Izraelu.

Pršlo je od tada godinu dana, a kako se situacija u Makabijevoj kući nije promenila, ekipa Odeda Kataša će i ove sezone mečeve Evrolige kao domaćin igrati u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

– Mislim da nas očekuje veoma zahtevna utakmica. Treba da se pripremimo da odigramo pametno i strpljivo i bez srljanja. Ono što je karakteristično za igru Makabija, da imaju visok ritam utakmice, da su za to zaslužni njihovi plej igrači, čak i Li koji se proključio pre nekoliko dana, tu su Blat i Dibartolomeo – rekao je, između ostalog, u najavi meča trener Partizana Željko Obradović.

Posle trijumfa protiv Bajerna na ovosezonskoj evroligaškoj premijeri u Areni, crno-beli će večeras od 20.05 u beogradskom hramu košarke pokušati da pokrenu trijumfalni niz, koji bi im posle prvog duplog kola doneo skor 2-2.

Hrvat Josip Radojković, Spanac Karlos Peruđa i Francuz Ig Tepenije činiće sudijsku trojku u dvorani Pioniru u kojoj je Makabi pre dva dana savladao Anadolu Efes.

Zanimljivo, Makabi i Partizan u novom milenijumu imaju identičan broj pobeda u međusobnim duelima – po osam, a crno-beli su kao gosti protiv „ponosa Izraela“ poslednji put slavili u, sada već čuvenom meču plej-ofa krajem marta 2010. godine, kojim su širom otvorili vrata Fajnal fora u Parizu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter