Izvor: kurir
29.06.2024 u 10:47
0

PRAVLJENI TAJNI DOGOVORI NA EVROPSKOM PRVENSTVU?! Podigla se neviđena BURA – ovo je nedopustivo, nešto mora da se menja!

Urednik uglednog nemačkog portala „Kicker“, Jorn Pitersen, otkriva da postoje osnovane sumnje da su pojedine reprezentacije pravile tajne dogovore pred odlučujuće mečeve u grupnoj fazi Evropskog prvenstva.

U tekstu pod nazivom „Evropsko prvenstvo treba proširiti, koliko god to bolelo“, Pitersen ističe da je sistem takmičenja na ovom šampionatu problematičan, jer ostavlja puno prostora za kalkulacije.

Pitersen poručuje da smo u sredu uveče imali priliku da vidimo mračnu stranu Evropskog prvenstva.

„Od kada je UEFA 2016. proširila broj učesnika Evropskog prvenstva sa 16 na 24 ekipi, pojavila se tamna strana koja je u sredu uveče bila posebno mračna“, piše „Kicker“.

On navodi da je Mađarska u nedelju pobedila Škotsku i tri dana bila uverena da će joj tri boda biti dovoljna za prolazak grupe, a onda je doživela pravi šok.

 

REČI LEGENDARNOG FUDBALERA ODJEKNULE Piksi je sa Evropskog prvenstva trebalo da otera Tadića!

 

Gruzija je pobedila favorizovani Portugal sa 2:0 i Mađarska je uz Hrvatsku ostala jedina trećeplasirana ekipa koja nije prošla dalje.

Posebnu pažnju privukao je meč između Slovačke i Rumunije. Obe ekipe su znale da će proći dalje ako odigraju nerešeno u međusobnom susretu. Utakmica se tako i završila, rezultatom 1:1.

„Postoji sumnja u tajne dogovore“, pišu Nemci.

Pitersen smatra da nešto mora hitno da se menja i da je jedino rešenje proširenje.

„Povratak na 16 reprezentacija? To se neće dogoditi jer je ovaj Euro pokazao da male reprezentacije mogu biti opasne“ kaže Pitersen.

On zato predlaže proširenje na 32 tima, kako bi se formiralo osam grupa sa po četiri reprezentacije, od kojih bi po dve najboljeplasirane išle dalje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter