Izvor: happybsc
09.06.2024 u 20:30
0

SRBIJA DOČEKALA MEDALJU: Angelina Topić oduševila Rim – osvojila srebro na atletskom prevenstvu

Ona će pokušati da "odbrani" bronzu osvojenu u Minhenu pre dve godine. Ali i da pokuša da napadne evropsko zlato. Topićeva se u finale plasirala tako što je u kvalifikacijama skočila potrebnu normu od 1,92 metra.

Angelina Topić, srpska reprezentativka u skoku uvis, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu sa preskočenih 197 centimetara.

Bila je Angelina u trci za zlatnu medalju, želela je da pokori Evropu novim rekordom Srbije od 201 centimetara, ali nije uspela u tome pa je zlato otišlo u ruke Jaroslave Mahučik.
Angelina je uspela ponovo da osvoji medalju na kontinentalnom takmičenju pošto je do bronze stigla 2022. godine.
Mlada srpska atletičarka je propustila prvu visinu od 182, usledili su laki prolazi na 186 i 190 centimetara, a prvi loš skok je imala na tri centimetara višoj letvici.
Popravila se u drugom, usledio je let preko 195, na 197 je imala dva za dlaku neuspešna skoka, ali je u trećem preletela zadatu visinu.
U borbi za zlato Topićeva je ostala sa Jaroslavom Mahučik koja je do tog momenta imala samo tri, ali sva tri uspešna skoka pa je usledila visina od 199 koju Srpkinja nikada nije uspela da savlada, nedavno je postavila rekord sa centimetar slabijim rezultatom.
Odustala je Angelina od te visine, odmah prešla na 201, svesna da će Mahučik lako savladati nižu distancu, kako bi sačuvala energiju za konačni obračun.
Ipak, previše je to bilo za najbolju mladu atletičarku Evrope za prošlu godinu, ali je bitno da je podigla letvicu uspeha i da se posle bronzane evropske medalje okitila i srebrnom.

 

20.51 – Preskače Angelina iz prvog pokušaja i 1.90!

20.42 – Angelina sa lakoćom preskače 186.

20.37 – Sve atletičarke preskočile su 182, samo Kristina Honsel iz drugog pokušaja. Tri takmičarke se uključuju kad i Angelina na 186, Mahučik na 190.

20.34 – Angelina je odlučila da ne nastupi na visini od 182cm, već će takmičenje početi od 186cm.

20.28 – Osim naše Angeline Topić, koja je treća po rasporedu u finalu, gledaćemo i Maju Nilson (Švedska), Imke Onen (Nemačka), Elu Junilu (Finska), Morgan Lejk (V. Britanija), Jaroslava Mahučik (Ukrajina), Naval Meniker (Francuska), Buse Savaškan (Turska), Kristina Honsel (Nemačka), Lia Apostolovski (Slovenija), Mirela Demireva (Bugarska), Irina Geraščenko (Ukrajina).

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter